De zomervakantie is begonnen en waarschijnlijk zal er de komende weken bij je thuis wel eens gezellig apéro of borrel momentje plaatsvinden. Of misschien wel elke week of elke dag om de zomer te vieren. Niets zo gezellig dan een tafel vol heerlijke hapjes. Ik kan daar echt van genieten. Ik zou zelfs elke dag als avondmaal hapjes op tafel kunnen zetten. Zo van verschillende dingen kunnen proeven en dippen, ik hou er van! Dus deze super makkelijke en originele 15x zomerse borrelhapjes gaan hier de komende weken nog een paar keer op tafel komen. En niet enkel op een vrijdag of weekend 😉
Dus scroll maar even naar beneden en ga op ontdekking tussen deze heerlijke simpele zomerse hapjes die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
~ Gebakken Camembert met bruschetta
~ Meloen met ham en feta
~ Griekse dip met za’ater nacho’s
~ Gehaktballetjes met paprika feta dip
~ Focaccia pizza met gegrilde groenten
~ Palmiers met chorizo
~ Zure room dip met grijze garnalen
~ Gebakken tomaten met perzik en burrata
~ Toast met kaas en ham
~ Fritters met zalm
~ Naanbrood met tzatziki en tomatensalade
~ Dip met kaas en gehakt
~ Tarte Tatin met tomaten
~ Bruschetta met gehakt
~ Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek
1.Gebakken Camembert met bruschetta
Gebakken camembert (of Brie) dat is altijd lekker als hapje. Deze camembert uit de oven met bruschetta is een lekker makkelijk zomers hapje om te serveren bij een apéro of borrel. We bakken de Camembert met wat honing en rozemarijn samen met bruschetta bomvol groentjes samen in de oven. Heerlijk om mee te dippen. Simpel, snel klaar en super lekker
Wat heb je nodig?
- 250 gr kerstomaten
- 1/3 courgette
- 1/2 rode ui
- 1/2 teentje look
- 1 snuifje oregano (gedroogde)
- 1 el basilicum (vers – fijngehakt) + extra om af te werken
- 1 stokbrood (of groot ciabatta brood)
- 1 Camembert (in rond houten doosje – kan ook met Brie)
- 1 el honing
- 2 takjes rozemarijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Hoe je deze maakt, lees je hier
2. Meloen met ham en feta
Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.
- 1/4 watermeloen
- 1/4 cantaloupe
- 1/4 honingmeloen
- 1/3 komkommer
- 1/4 rode ui
- 1,5 el citroensap
- 1 el basilicum (fijn gehakt)
- +/- 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
- crackers, ciabatta, platbrood
- 200 gr feta
- 150 gr yoghurt (ik koos griekse yoghurt)
- 1 tl honing
- 1 el citroensap
Hoe je deze maakt, lees je hier
3. Griekse dip met za’atar nacho’s
Een frisse gezonde dip ideaal om te serveren bij een zomere borrel of apéro. Deze dip bestaat uit laagjes griekse yoghurt, hummus en groentjes geserveerde met krokante za’atar nachos. Een snel licht hapje
Wat heb je nodig?
- 4 pitabroodjes
- 3 el olijfolie
- 2 el za’atar
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 1/2 rode ui
- 170 gr kerstomaten
- 220 gr griekse yoghurt
- 1 tl zeste van citroen
- 1 el fijngehakte dille
- 75 gr feta
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
- Hummus
Hoe je deze maakt, lees je hier
4. Gehaktballetjes met paprika feta dip
Veelzijdigheid troef met deze Gehaktballetjes met paprika feta dip. Serveer deze als hapje of als hoofdgerecht met een pitabroodje. Een makkelijk en snel receptje bomvol smaak ideaal tijdens een zomerse dag.
Wat heb je nodig?
- 1/2 komkommer
- +/- 8 pitabroodjes
- 1 portie tzatziki (optioneel)
- 600 gr gehakt (kip of gemengd)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1 kleine rode ui (of sjalot)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 1 ei
- 35 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie
- 200 gr feta
- 1 stuk geroosterde paprika (*)
- 150 gr griekse yoghurt (of gewone yoghurt)
Hoe je deze maakt, lees je hier
5. Focaccia pizza met gegrilde groenten
Zo simpel en zo lekker … dat is deze Focaccia pizza met gegrilde groenten. De (zelfgekochte) focaccia’s beleggen we met een heerlijke lookcrème, rode pesto, kerstomaten en heerlijk geroosterde courgette en aubergine. Snel en makkelijk om te maken en ideaal om als hapje te serveren bij een zomerse apéro. Eventueel kan nog afwerken met wat gedroogde ham.
Wat heb je nodig?
- 1 bol knoflook
- 150 gr mascarpone
- citroensap
- Peper en zout
- Olijfolie
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 kleine focaccia’s (*)
- +/- 100 gr rode pesto
- 250 gr kerstomaten (gehalveerd)
- 1 bal mozzarella (in kleine stukjes gesneden)
- 12 sneetjes gedroogde ham (optioneel)
- rucola (optioneel)
Hoe je deze maakt, lees je hier
6. Palmiers met chorizo
Deze Palmiers met chorizo zijn een lekker, origineel en makkelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. Bij ons zijn ze beter gekend als vlinderkoekjes en waarvoor bladerdeeg wordt gebruikt. Normaal zijn ze zoet, nu vul ik ze met chorizo.
Wat heb je nodig?
- 200 gr chorizo
- 150 gr roomkaas
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
- sesamzaadjes
Hoe je deze maakt, lees je hier
7. Zure room dip met grijze garnalen
Deze Zure room dip met grijze garnalen is een hapje dat je gewoon tijdens de borreltijd op tafel moet toveren. Gemakkelijk en snel te maken, lekker fris en bomvol smaak. Extra tip! Maak er zelfgemaakte aardappelchips uit de oven bij.
Wat heb je nodig?
- 200 gr zure room
- 150 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1/3 komkommer
- 1/2 bussel radijsjes
- 200 gr kerstomaten
- 200 gr grijze garnalen
Hoe je deze maakt, lees je hier
8. Gebakken tomaten met perzik en burrata
Dit makkelijk en snel recept voor Gebakken tomaten met perzik en burrata is een originele dip voor bij een zomere apéro of borrel. We bakken kerstomaten samen met stukjes perzik en kruiden in de oven tot deze mooi zacht worden. Serveren met wat burrata en pesto en je hebt een heerlijk zomers hapje klaar in minder dan 30min.
Wat heb je nodig?
- 1 rode ui
- 500 gr kerstomaten
- 2 nectarines
- 1 el honing
- 1/2 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 tl tijm (vers of gedroogd)
- Olijfolie
- Peper en zout
- 2 bollen burrata
- +/3 el pesto
Hoe je deze maakt, lees je hier
9. Toast met ham en kaas
Deze makkelijke originele toast met kaas en ham is een leuk hapje om te serveren bij een zomerse apéro of borrel. Een hapje voor echte cheeselovers want de toast wordt gemaakt van bijna uitsluitend maar kaas. Beleggen doen we met Camembert (of Brie), gebakken asperges en wat gedroogde ham.
Wat heb je nodig?
- 100 gr groene asperges
- 200 gr camembert (Of Brie)
- +/- 12 sneetjes gedroogde ham
- handvol kerstomaten
- Olijfolie
- 250 gr mozzarella (geraspt)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1/2 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 tl basilicum (gedroogd)
- 1/2 tl bakpoeder
- Peper en zout
Hoe je deze maakt, lees je hier
10. Fritters met zalm
Deze makkelijke fritters met zalm en dillesausje zijn lekker veelzijdig. Serveer ze als doordeweekse maaltijd met een frisse salade of als hapje bij een gezellige borrel of apéro. Deze gezonde hartige pannenkoekjes of koekjes zijn heerlijk van smaak en origineel om op tafel te zetten.
Wat heb je nodig?
- +/- 320 gr verse zalmfilet
- 2 stuks geroosterde paprika’s (uit bokaaltje)
- 3 lente-uitjes
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 1,5 el Mayonaise
- 1 kl mosterd
- 2 eieren
- 50 gr paneermeel
- Zonnebloemolie
- 150 gr griekse yoghurt
- 1 el mayonnaise
- 1,5 el dille (fijngehakt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Hoe je deze maakt, lees je hier
11. Naanbrood met tzatziki en tomatensalade
Dit makkelijke recept voor Naanbrood met tzatziki en tomatensalade is lekker veelzijdig. Je kan deze serveren als doordeweekse maaltijd of als zomers hapje bij een gezellige apéro of borrel. Het naanbrood maken we zelf en is super snel klaar. Afwerken met wat homemade snelle tzatziki en een frisse tomatensalade met stukjes nectarine
Wat heb je nodig?
- 500 gr kerstomaten
- 1 kleine rode ui
- 2 nectarines
- 2 el peterselie (fijn gehakt)
- 1 el balsamico azijn
- 1/2 komkommer
- 1 teentje look
- 1 kl dille optioneel (fijngehakt)
- 250 gr griekse yoghurt
- 270 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt)
- 1 snuifje suiker
- Peper en zout
- Olijfolie
Hoe je deze maakt, lees je hier
12. Dip met kaas en gehakt
Onmisbaar tijdens een gezellig borrel of apéro, deze heerlijke dip met kaas en gehakt. Een hapje waar groot als klein van zullen smullen met deze combinatie van gehakt, roomkaas en cheddar kaas. Deze laatste 2 smelten we waardoor we gezellig kunnen dippen met nacho’s.
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 snuifje gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 1 snuifje chilivlokken (optioneel)
- 250 gr gehakt
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 200 gr smeltkaas Cheddar (in plakjes)
- 125 gr zure room
- 2 tomaten
- Nacho’s
Hoe je deze maakt, lees je hier
13. Tarte Tatin met tomaten
Deze super snelle en makkelijke Tarte tatin met tomaten zijn ideaal als zomers hapje voor bij de apéro of borrel. Heerlijk zacht gebakken kerstomaten op smaak gebracht met honing, balsacamo en Italiaanse kruiden afgedekt met lekker bladerdeeg. Een hapje dat weinig werk vraagt, weinig ingrediënten en is gewoon super lekker
Wat heb je nodig?
- +/- 300 gr kerstomaten
- Honing
- Balsamico crema/ Siroop
- Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 6 vellen bladerdeeg
- Feta, geitenkaas of mozzarella
Hoe je deze maakt, lees je hier
14. Bruschetta met gehakt
Deze heerlijke Bruschetta met gehakt is eigenlijk een fancy versie van een gehaktbroodje op krokant stukje brood. Een super makkelijk en snel hapje waar iedereen van zal smullen. Het kruidige gehakt mengsel smeren we op een stukje stokbrood, even bakken in de oven en serveren met wat tomaatjes.
Wat heb je nodig?
- 250 gr gehakt
- +/- 80 gr zongedroogde tomaten
- 1,5 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1,5 el bieslook (fijngehakt)
- 1/2 tl oregano (of Italiaanse kruidenmix)
- 2 el roomkaas (type Philadelphia)
- 1 groot afbakstokbrood
- 200 gr kerstomaten
- Peper en zout
- Olijfolie
- Balsamico crema of siroop
Hoe je deze maakt, lees je hier
15. Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek
Deze makkelijke Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek is een leuk feestelijk hapje voor bij een zomerse apéro of borrel. We beleggen bladerdeeg met plakjes courgette, geitenkaas en spek en vormen er een krans mee. Simpel, snel klaar, weinig ingrediënten en super lekker.
Wat heb je nodig?
- 1 courgette
- 180 gr geitenkaas
- +/- 8 plakjes spek
- 125 gr zure room
- 1/2 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
- Peper en zout
Hoe je deze maakt, lees je hier