Over mij

Hallo iedereen!!!

Ik ben Elien, afkomstig uit de stille Kempen op de purperen hei, in België en sinds 2 januari 2015 heb ik een kookblog, nl. Elien’s Cuisine.
Mijn kookblog bevat een verscheidenheid aan recepten, van voedzaam-gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.

Ik heb geen koksopleiding gevolgd, of ook geen kooklessen. De recepten die je op mijn blog terugvindt zijn allemaal ontstaan door zelf in de keuken te experimenteren en door veel kookboeken te lezen en foodblogs te volgen. Door het volgen van Nederlandse foodblogs is mijn passie voor koken boven water gekomen.
De eerste 24 jaar van mijn leven, bestond mijn kookervaring uit het koken van water, het besmeren van een geroosterde boterham en het opwarmen van maaltijden die mijn moeder had gemaakt. Je kan dus besluiten dat ik geen ervaring in de keuken had.
Maar dan komt het moment dat je Casa Mama verlaat…
Ik dacht, ik zal mijn plan wel kunnen trekken in de keuken, ik had genoeg naar SOS Piet gekeken en naar Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Maar helaas, het eerste jaar was een hel voor mij in de keuken. Alles wat ik maakte, niets smaakte zo lekker als wat mijn moeder en grootmoeder mij jarenlang hadden voorgeschoteld. Of vlees bakken… mijn kipfilet of steak kon je vergelijken met een schoenzool.
Nee, ik zag echt geen plezier in koken. De mensen die koken als hobby hadden, die verklaarde ik voor gek.
En wat doe je dan als je niet graag kookt … je kiest voor afhaalmaaltijden, of iets dat je snel uit blik haalt en opwarmt. Echt culinair of voedzaam kan je dat niet noemen.
Maar dan heb ik opeens enkele Nederlandse foodblogs gevonden en beginnen volgen. En dat is een keerpunt geworden voor mijn kookkunsten. Eerst volgde ik nauwgezet hun recepten, maar na een tijdje heb ik er mijn eigen toets aangegeven waardoor mijn vertrouwen in de keuken groeide. Koken werd voor mij een ontspannende hobby zowel in de week als in het weekend.

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.