Wil je uitpakken bij de volgende apéro of borrel? Heel simpel dan moet je gewoon deze bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek maken. Met bladerdeeg scoor je nu eenmaal altijd, vorm er een krans mee en dan maak je het extra feestelijk. Opvullen doen we met plakjes courgette, geitenkaas en spek. Heel makkelijk, weinig ingrediënten, snel klaar en gewoon top van smaak. Wat heb je nu nog meer nodig?
Hoe maken we deze Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek?
Begin met de courgette in dunne plakjes te snijden. Snij de geitenkaas (zachte met korst) in plakjes en snij de dunne plakjes spek in kleinere stukjes van zo’n 5 a 6cm. Meng zure room room met wat Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout.
TIP! Ik gebruikte een halve gele en een halve groene courgette.
TIP! De zure room kan je vervangen door roomkaas, ricotta of mascarpone
TIP! Geen fan van geitenkaas, kies dan Brie of Camembert.
Leg de ronde plak bladerdeeg op een beklede bakplaat. Leg een kommetje of glas (van zo’n 9 a 10cm) diameter in het midden van het deeg. Smeer daarrond het zure room mengsel. Blijf zo’n centimer weg van de buitenrand. Leg nu afwisselend plakjes courgette, geitenkaas en spek helemaal rond. Verwijder dan het kommetje en snij met een scherp mes 8 spiesjes Vouw deze spiesjes over de vulling. De buitenste rand duw je ook wat naar binnen. Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei en bak de krans mooi goudbruin in de oven voor zo’n 30min.
Serveer dan direct
Bladerdeegkrans met courgette, geitenkaas en spek
Ingrediënten
- 1 courgette (*)
- 180 gr geitenkaas (**)
- +/- 8 plakjes spek (gerookt of gezouten – in fijne plakjes)
- 125 gr zure room
- 1/2 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de courgette in dunne plakjes te snijden.Snij ook de geitenkaas in een dunne plakjesSnij de plakjes spek in kleinere plakjes van zo'n 5 a 6cm. Meng de zure room met de Italiaanse of Provençaalse kruiden, peper en zout
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Leg de ronde plak bladerdeeg op een beklede bakplaat Leg een kommetje of glas (van zo'n 9 a 10cm) diameter in het midden van het vel bladerdeeg. Smeer daarrond het zure room mengsel. Blijf zo'n centimer weg van de buitenrand. Leg nu afwisselend plakjes courgette, geitenkaas en spek helemaal rond Verwijder dan het kommetje en snij met een scherp mes 8 spiesjes Vouw deze spiesjes over de vulling. De buitenste rand duw je ook wat naar binnen. Wrijf het bladerdeeg in met wat losgeklopt ei. Bak de krans voor zo'n 30min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is. Serveer dan direct