Gezellige apéro of borrel op de planning de komende dagen of weken? Zet dan alvast meteen deze super makkelijke en snelle Bruschetta met gehakt op de planning. Geloof mij, iedereen zal er van smullen. Het is eigenlijk een gehaktbroodje op een krokant stukje stokbrood afgewerkt met wat tomaatjes. Dat klinkt toch goed he 😃. Receptjes met gehakt, dat is altijd een crowd-pleaser. En het is een leuke originele manier om bruschetta’s te serveren.
Hoe maken we deze Bruschetta met gehakt?
Begin met het gehakt te mengen met zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, bieslook, oregano, roomkaas en peper en zout.
Snij het afbakstokbrood (zonder eerst te bakken) in dunne plakjes en leg deze op een beklede bakplaat. Verdeel het gehakt mengsel over deze plakjes en smeer wat uit zodat de plakjes stokbrood mooi bedekt zijn. Je kan er nu optioneel nog wat fijn geraspte Parmezaanse kaas over strooien. Zet in de oven en bak ze mooi goudbruin.
Terwijl de bruschetta’s in de oven staan, kan je kerstomaten (of gewone tomaten) in kleine stukjes snijden. Meng ze met wat peper, zout en olijfolie. Ik heb niet meer smaakmakers toegevoegd omdat het gehakt al lekker kruidig is.
Haal de gebakken bruschetta’s uit de oven. Werk ze af met wat stukjes tomaat en wat balsamico siroop of crema.
Bruschetta met gehakt
Ingrediënten
- 250 gr gehakt
- +/- 80 gr zongedroogde tomaten (*)
- 1,5 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1,5 el bieslook (fijngehakt)
- 1/2 tl oregano (of Italiaanse kruidenmix)
- 2 el roomkaas (type Philadelphia)
- 1 groot afbakstokbrood
- 200 gr kerstomaten
- Peper en zout
- Olijfolie
- Balsamico crema of siroop
Instructies
- Begin met het gehakt te mengen met de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, bieslook, oregano, roomkaas, peper en zout. TIP! De zongedroogde tomaatjes zitten meestal in kwartjes in potjes. Snij deze nog iets fijner voor onder het gehakt mengsel te mengen
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snij het afbakstokbrood (zonder eerst te bakken) in dunne plakjes en leg op een beklede bakplaat. Verdeel het gehakt mengsel over de plakjes stokbrood. Smeer dit goed uit zodat het hele plakje bedekt is. Eventueel kan je nu nog wat extra Parmezaanse kaas over het gehakt strooien. Bak voor zo'n 15min in de oven tot het gehakt en het stokbrood mooi goudbruin gebakken is.
- Terwijl de bruschetta's in de oven staan kan je de kerstomaten in kleine stukjes snijden en mengen met wat peper, zout en olijfolie. Je zou hier nog wat verse basilicum onder kunnen doen maar de bruschetta's zullen al smaak genoeg hebben.
- Haal de bruschetta's uit de oven, werk ze af met stukjes tomaat en eventueel wat balsamico crema/siroopSmakelijk