We hebben nog eens fritters op het menu staan. Vorige maand deelde ik al het receptje voor fritters met asperges en ham. Nu eentje met vis meer bepaald deze makkelijke fritters met zalm en een dillesausje. Ook deze zijn weer lekker veelzijdig. Serveer ze met een frisse salade als doordeweekse maaltijd of ze kunnen ook perfect als hapje bij een zomerse apéro of borrel. Het is weer eens wat anders dan wat blokjes kaas en salami 😃. Geloof mij iedereen zal hiervan smullen. Wat deze hartige pannenkoekjes of koekjes zo lekker maakt? Ik doe wat mayonaise in het beslag, tja mayonaise dat maakt alles toch net nog dat tikkeltje beter 😉.
Hoe maken we deze fritters met zalm
Begin alvast met het maken van het dillesausje. Dit kan je trouwens makkelijk al even op voorhand maken. Hiervoor meng je griekse yoghurt, mayonaise, fijngehakte dille, peterselie, peper en zout. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
Voor fritters, start je met in kleine blokjes te snijden van de zalmfilet. Doe in een mengkom samen met fijngehakte lente-ui en fijngehakte gegrilde paprika (uit bokaaltje). Voeg er mayonaise, zeste van citroen, mosterd, eitjes en peper en zout aan toe. Meng alvast goed. Doe er dan paneermeel bij. Meng nog even goed.
Verhit een pan met een royale scheut zonnebloemolie. Schep zo’n 1 volle eetlepel (per fritter) van het deeg in de pan. Duw ietwat platter. Perfect rond ga je ze niet krijgen. Zorg ervoor dat ze niet breken. Bak ze zo’n 2 a 3min per kant tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. Je kan dus makkelijk meerdere fritters tegelijk bakken in de pan. Schep dan uit de pan en laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer dan direct met de dillesaus
Fritters met zalm
Ingrediënten
- +/- 320 gr verse zalmfilet
- 2 stuks geroosterde paprika's (uit bokaaltje)
- 3 lente-uitjes
- 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 1,5 el Mayonaise
- 1 kl mosterd
- 2 eieren
- 50 gr paneermeel
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Dille dipsausje
- 150 gr griekse yoghurt
- 1 el mayonnaise
- 1,5 el dille (fijngehakt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de zalm in heel fijne blokjes te snijden. Doe alvast in een mengkom.Snij de geroosterde paprika's en in kleine stukjes en voeg toe aan de mengkom.Hak de lente-uitjes fijn en voeg ook toe aan de kom.Meng dit alvast even. Voeg de zeste van citroen toe samen met de mayonaise, mosterd, eieren, peper en zout. Meng goed. Als laatste voeg je het paneermeel toe. Meng goed. Verhit een pan met een royale scheut zonnebloemolie. Schep ongeveer 1 volle eetlepel (per fritter) in de warme pan. Duw ietwat aan. Perfect rond krijg je deze niet. Zorg wel dat de fritter niet breekt. Bak ongveer zo'n 2 a 3min per kant tot deze mooi goudbruin is. Je kan perfect meerdere fritters in een pan bakken. Laat ze na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier. Serveer dan direct met de dillesaus.
- De dillesaus kan je makkelijk al even op voorhand maken. Des te langer dat deze kan staan des te meer smaak. Meng hiervoor alle ingredienten, dek af en bewaar in de koelkast