Fritters met asperges en ham

Deze makkelijke en super lekkere Fritters met asperges en ham zijn ideaal als doordeweekse maaltijd. Op amper 30min heb je deze heerlijke hartige koekjes of pannenkoeken op tafel staan. Groene asperges, kaas, ham en kruiden maken van deze fritters een feestje!
Naar recept gaan

Vandaag geen klassieke patatjes met groenten en vlees op het menu, wel deze fritters met asperges en ham. Origineel, makkelijk en super lekker waar groot als klein van zullen smullen! Maar wat zijn nu in godsnaam fritters? De term is de afgelopen jaren toch al iets meer doorgedrongen maar toch zal het bij de meeste iets onbekends zijn. Het is eigenlijk een hartig koekje of pannenkoekje gemaakt van groenten, vlees, vis, kaas of een mix van deze. Bij deze fritters is het een combinatie van groenten (groene asperges), vlees (gekookte ham) en kaas (Parmezaanse kaas). Lekker dus 😃!

Wat eten we hier nu bij? Ik koos voor een simpele groene salade en een yoghurtsausje. Je zou hier ook perfect gebakken patatjes bij kunnen maken.

Deze makkelijke en super lekkere Fritters met asperges en ham zijn ideaal als doordeweekse maaltijd. Op amper 30min heb je deze heerlijke hartige koekjes of pannenkoeken op tafel staan. Groene asperges, kaas, ham en kruiden maken van deze fritters een feestje!

Hoe maken we deze Fritters met asperges en ham?

We beginnen met het koken van de groene asperges. Ik gebruikte hier fijne asperge punten en deze hebben max 1,5min gekookt. Gebruik je gewone groene asperges reken dan op max. 3min. Giet af, spoel goed onder koud water en laat goed uitlekken.

Ondertussen kan je de gekookte ham in kleine blokjes of reepjes snijden. Ook de lente-ui hak je fijn. Dep de groene asperges goed droog en snij in kleine blokjes. Doe de ham, lente-ui en groene asperges in een mengkom. Voeg hier fijn geraspte Parmezaanse kaas, gewone geraspte kaas, paneermeel, dille, peterselie en een flinke snuif peper en zout. Meng dit alvast even. Doe er dan de eitjes bij en meng nog even goed.

Verhit een ruime pan (of 2 pannen) met een royale scheut olijfolie of zonnebloemolie. Schep ongeveer 1 a 1,5el (van het deeg) per fritter in de pan. Duw ietwat platter. Perfect rond ga je deze niet krijgen maar dat heeft zijn charme 😉. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten en serveer dan direct.

Terwijl de koekjes bakken, kan je de nog snel een yoghurtsausje maken. Hiervoor meng je yoghurt, mayonaise, fijngehakte peterselie, bieslook, dille en peper en zout.

Serveer de koekjes met wat gemengde sla en de yoghurtsaus.

Deze makkelijke en super lekkere Fritters met asperges en ham zijn ideaal als doordeweekse maaltijd. Op amper 30min heb je deze heerlijke hartige koekjes of pannenkoeken op tafel staan. Groene asperges, kaas, ham en kruiden maken van deze fritters een feestje!
Deze makkelijke en super lekkere Fritters met asperges en ham zijn ideaal als doordeweekse maaltijd. Op amper 30min heb je deze heerlijke hartige koekjes of pannenkoeken op tafel staan. Groene asperges, kaas, ham en kruiden maken van deze fritters een feestje!

Fritters met asperges en ham

Deze makkelijke en super lekkere Fritters met asperges en ham zijn ideaal als doordeweekse maaltijd. Op amper 30min heb je deze heerlijke hartige koekjes of pannenkoeken op tafel staan. Groene asperges, kaas, ham en kruiden maken van deze fritters een feestje!
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 350 gr groene asperges (Ik gebruikte asperge punten)
  • 150 gr gekookte ham
  • 2 lente-uitjes
  • 45 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 55 gr geraspte kaas (gruyere, mozzarella, … )
  • 55 gr paneermeel
  • 2 el dille optioneel (fijngehakt)
  • 2 el peterselie optioneel (fijngehakt)
  • 5 eieren
  • Peper en zout
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • gemengde sla

Yoghurtsaus

  • 150 gr griekse yoghurt (of volle yoghurt)
  • 1 el mayonaise
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 kl dille optioneel (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de groene asperges even af te koken. Ik gebruikte fijne asperge punten, dus deze hebben zo'n 1 a 1,5min gekookt. Gebruik je gewone groene asperges, reken dan op zo'n 3min.
    Giet af, spoel goed onder koud water en laat goed uitlekken.
  • Ondertussen kan je de ham in kleine blokjes of reepjes snijden.
    Hak de lente-ui fijn.
    Dep de groene asperges goed droog en snij dan in kleine stukjes.
  • Doe de asperges, ham, lente-ui, Parmezaanse kaas, geraspte kaas, paneermeel, dille, peterselie en een flinke snuif peper en zout in een mengkom. Meng dit alvast even. Dit zal een vrij droge massa zijn.
    Voeg er de 5 eieren aan toe en meng goed.
  • Verhit een ruime pan (of gebruik 2 pannen) met een royale scheut olie. Schep 1 a 1,5el (per fritter) van het deeg in de pan. Duw ietwat platter tot een koekje. Perfect rond krijg je deze niet maar het is leuk dat deze een grillige vorm hebben 😃.
    Bak de fritters mooi goudbruin langs beide kanten.
    Terwijl de koekjes bakken, kan je de nog snel de yoghurtsaus maken door gewoon alle ingredienten te mengen.
    Serveer dan direct met wat gemengde sla en optioneel de yoghurtsaus.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, groene asperges, ham, snel klaar, weekmenu, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.