De zomermaanden staan nu voor de deur, het bakken gaat dan naar een iets lager pitje (want te warm). Tijd dus voor de snelle frisse dessertje, met slechts een minimum van ingrediënten en waarbij je zo weinig mogelijk in keuken hoeft te staan. Dus gewoon simpel, snel en lekker! Die omschrijving past dus echt perfect bij deze makkelijke luchtige aardbeienmousse. Een mousse op basis van mascarpone en room en waarbij onze heerlijke Belgische aardbeien de hoofdrol hebben. Serveer in een leuk glaasje voor een feestelijke originele look.
TIP! Je zou ook een mix van aardbeien en frambozen kunnen doen.
Hoe maken we deze Aardbeienmousse?
Begin met het maken van de coulis. Hiervoor verwijder je eerst de kroontjes van de aardbeien en doe in een blender samen met citroensap en een zakje vanillesuiker. Mix tot een gladde massa. Zet even opzij.
Voor de mousse, doen we mascarpone, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot je de textuur hebt van een dikke yoghurt. Voeg vervolgens zo’n 3 a 4 el van de coulis toe en meng kort met een spatel. Snij nog wat extra aardbeien in kleine blokjes en meng deze nog even kort doorheen de mousse.
Verdeel de mousse over 4 glaasjes en giet er de resterende coulis over. Zet in de koelkast tot voor het serveren. Je kan hier apart nog wat koekjes bij serveren om te dippen (Maria koekjes, Sprits, speculaas, sigaren koekjes, …)
Aardbeienmousse
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 350 gr aardbeien
- 2 el citroensap
- 1 zakje vanillesuiker (= 10gr)
Mousse
- 150 gr mascarpone
- 220 ml room
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 gr aardbeien
Instructies
- Begin met het maken van de coulis.Verwijder het kroontje van de aardbeien en doe in een blender samen met het citroensap en vanillesuiker. Mix tot een glad papje. Zet even opzij.
- Voor de mousse doe de mascarpone, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot je de textuur van dikke yoghurt hebt. Voeg hier zo'n 3el van de aardbeien coulis aan toe. Meng dit kort met een spatel.Snij de aardbeien (200gr) in kleine blokjes en meng dit onder de mousse met een spatel. Verdeel de mousse over de glaasjes en werk af met de coulis. Zet in de koelkast tot voor het serveren. TIP! Je kan dit makkelijk enkele uren van tevoren maken. Serveer eventueel met een droog koekje (Maria koekjes, Sprits koekjes, speculaas, sigarenkoekjes … )