Aardbeienmousse

Deze heerlijk makkelijke aardbeienmousse is het ideale dessertje voor deze zomer. Gemaakt van verse Belgische aardbeien, mascarpone en room. Een snel simpel dessertje in een glaasje!
Naar recept gaan

De zomermaanden staan nu voor de deur, het bakken gaat dan naar een iets lager pitje (want te warm). Tijd dus voor de snelle frisse dessertje, met slechts een minimum van ingrediënten en waarbij je zo weinig mogelijk in keuken hoeft te staan. Dus gewoon simpel, snel en lekker! Die omschrijving past dus echt perfect bij deze makkelijke luchtige aardbeienmousse. Een mousse op basis van mascarpone en room en waarbij onze heerlijke Belgische aardbeien de hoofdrol hebben. Serveer in een leuk glaasje voor een feestelijke originele look.

TIP! Je zou ook een mix van aardbeien en frambozen kunnen doen.

Hoe maken we deze Aardbeienmousse?

Begin met het maken van de coulis. Hiervoor verwijder je eerst de kroontjes van de aardbeien en doe in een blender samen met citroensap en een zakje vanillesuiker. Mix tot een gladde massa. Zet even opzij.

Voor de mousse, doen we mascarpone, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot je de textuur hebt van een dikke yoghurt. Voeg vervolgens zo’n 3 a 4 el van de coulis toe en meng kort met een spatel. Snij nog wat extra aardbeien in kleine blokjes en meng deze nog even kort doorheen de mousse.

Verdeel de mousse over 4 glaasjes en giet er de resterende coulis over. Zet in de koelkast tot voor het serveren. Je kan hier apart nog wat koekjes bij serveren om te dippen (Maria koekjes, Sprits, speculaas, sigaren koekjes, …)

Deze heerlijk makkelijke aardbeienmousse is het ideale dessertje voor deze zomer. Gemaakt van verse Belgische aardbeien, mascarpone en room. Een snel simpel dessertje in een glaasje!

Aardbeienmousse

Deze heerlijk makkelijke aardbeienmousse is het ideale dessertje voor deze zomer. Gemaakt van verse Belgische aardbeien, mascarpone en room. Een snel simpel dessertje in een glaasje klaar in minder dan 20min!
Bereidingstijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 4

Equipment

 • 4 glaasjes

Ingrediënten
  

 • 350 gr aardbeien
 • 2 el citroensap
 • 1 zakje vanillesuiker (= 10gr)

Mousse

 • 150 gr mascarpone
 • 220 ml room
 • 75 gr poedersuiker
 • 1 tl vanille extract
 • 200 gr aardbeien

Instructies
 

 • Begin met het maken van de coulis.
  Verwijder het kroontje van de aardbeien en doe in een blender samen met het citroensap en vanillesuiker. Mix tot een glad papje.
  Zet even opzij.
 • Voor de mousse doe de mascarpone, room, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Klop dit op tot je de textuur van dikke yoghurt hebt.
  Voeg hier zo'n 3el van de aardbeien coulis aan toe. Meng dit kort met een spatel.
  Snij de aardbeien (200gr) in kleine blokjes en meng dit onder de mousse met een spatel. Verdeel de mousse over de glaasjes en werk af met de coulis.
  Zet in de koelkast tot voor het serveren.
  TIP! Je kan dit makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  Serveer eventueel met een droog koekje (Maria koekjes, Sprits koekjes, speculaas, sigarenkoekjes … )
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, gemakkelijk dessert, mascarpone, room, snel dessert, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.