Deze gnocchi salade met rode pesto is de zomer op je bord. Een super makkelijk en snel receptje dat deze zomer op je weekmenu hoort. De gnocchi die gaat recht van de verpakking in een pan met olijfolie. Dus niet eerst koken want zoals jullie weten gruwel ik daar van š. Bak de gnocchi & thank me later. Nee, echt de aardappelkussentjes worden zo veel krokanter en hebben veel meer smaak. Die gaan we combineren met kort gebakken kerstomaten die ook bomvol smaak zullen zitten. Nog wat stukjes mozzarella, wat gedroogde ham en een super simpel rode pesto mascarpone sausje. Kortom veel eenvoud, simpelheid en smaak in deze zomerse salade.

Hoe maken we deze Gnocchi salade met rode pesto?
Begin met het bakken van de gnocchi’s, daar heb je 2 opties voor. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat.Ā
> Bak je ze in deĀ pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi’s veel vocht opnemen. Doe de gnocchi’s in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo’n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.
> Bak je ze in deĀ oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi’s. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo’n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi’s zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden
Hak ondertussen een ui en teentjes look fijn. Begin met het aanstoven van de ui in een pan met een klontje boter en wat olijfolie. Roer regelmatig en stoof deze toch aan voor zo’n 5min. Voeg dan de look toe en bak deze ook nog een minuutje mee. Doe dan de kerstomaten (in z’n gehele) bij in de pan samen met wat oregano, een snuifje suiker, peper en zout. Hussel er af en toe een beetje door. Bak de kerstomaten voor zo’n 7 a 8min tot ze lichtjes beginnen open poffen. Haal dan van het vuur. Je kan nu eventueel nog wat balsamico azijn toevoegen.
Maak nog snel het sausje door mascarpone glad te roeren samen met rode pesto. Deze saus serveren we er koud bij.
Serveer de gebakken gnocchi’s met de kerstomaten, blokjes mozzarella, gedroogde ham, rucola en het sausje.


Gnocchi salade met rode pesto
Ingrediƫnten
- 600 gr gnocchi
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- 300 gr kerstomaten
- 1/2 tl oregano (gedroogd)
- 2 bollen mozzarella (of gebruik kleine mozzarella bolletjes)
- 3 el rode pesto
- 250 gr mascarpone
- +/- 16 sneetjes gedroogde ham (Ganda ham, pancetta, … )
- Rucola
- 1 klontje boter
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Voor deĀ gnocchi, heb je twee opties. Ofwel bak je deze in de pan maar dan raad ik je aan om 2 aparte grote pannen te gebruiken. Ofwel bak je ze in de oven op een ruime ovenplaat.Ā > Bak je ze in deĀ pan. Verhit dan een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's veel vocht opnemen. Doe de gnocchi's in de pan samen met een snuifje zout en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten. Hussel regelmatig met de pan. Reken toch op zo'n 10min alvorens ze mooi gebakken zijn.> Bak je ze in deĀ oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg dan een ruime bakplaat met bakpapier. Leg hierop de gnocchi's. Overgiet royaal met olijfolie en wat zout. Hussel goed door elkaar. Bak ze mooi goudbruin in de oven, reken toch op zo'n 25min. Hussel tijdens het bakken even door de gnocchi's zodat ze langs alle kanten mooi goudbruin worden.
- Ondertussen kan je de rode ui pellen, halveren en in dunne plakjes snijden. Pel ook alvast de look en hak fijn.Verhit een pan met het klontje boter en een klein scheutje olijfolie. Stoof hierin de ui eerst aan tot ie mooi glazig is. Roer regelmatig en reken toch op zo'n 5min. Doe dan de fijngehakte look in de pan en laat deze een minuutje mee bakken. Voeg de kerstomaten in z'n gehelen toe samen met de oregano,snuifje suiker, peper en zout. Roer even en laat deze zo'n 7 a 8 min mee bakken tot deze lichtjes beginnen open te barsten. Haal dan van het vuur
- Ondertussen kan je het sausje maken door de rode pesto te mengen met de mascarpone. Je kan hier eventueel een heel klein beetje citroensap aan toevoegen. Wil je iets meer de smaak van rode pesto, voeg dan wat meer toe.
- Als de gnocchi klaar is, serveer dan direct. Doe de gnocchi op een groot bord, leg er de kerstomaten tussen samen met de mozzarella (in blokjes), rucola en gedroogde ham. Het sausje kan je er het beste apart bij serveren. Smakelijk