Het enige wat ik leuk vind aan de zomer, dat is al dat heerlijke zomerfruit. Perziken, nectarine, bessen, kersen, aardbeien … daar kan ik gewoon geen genoeg van krijgen. Gewoon zo puur zijn ze heerlijk en je kan er natuurlijk ook nog heel wat lekkers mee maken zoals deze cheesecake met aardbeien. Een super makkelijke kaastaart met slechts 9 ingrediënten en fantastische van smaak! En heel handig tijdens de zomer, je hebt hier geen oven nodig. Dit is een no-bake versie. Het geheime ingrediënt wat deze cheesecake zo lekker maakt, is gecondenseerde melk.
Dat blik gecondenseerde melk is onze zoetstof en geeft de taart ook meteen een witte chocolade smaakje. Alleja, ik vind toch dat deze daar heel hard naar smaakt 😃. Verder heb je nog de klassieke ingrediënten nodig namelijk room, roomkaas, droge koekjes en wat boter. In het cheesecake mengsel gaat ook nog wat lekkere aardbeienconfituur. Afwerken doen we we met een overvloed aan heerlijke Belgische aardbeitjes.
TIP! Je zou dit ook perfect met frambozen, bramen of blauwe bessen kunnen maken
Hoe maken we deze Cheesecake met aardbeien?
Begin met droge koekjes fijn te malen en te mengen met gesmolten boter.
Bekleed de bodem als zijkanten van een springvorm met bakpapier. Schep het koekjesmengsel in de springvorm. Spreid goed uit en duw goed aan tot een mooi egaal laagje. Zet in de koelkast terwijl je de cheesecake vulling maakt.
Week blaadjes gelatine in koud water. Verwarm wat room tot net onder het kookpunt en haal van het vuur. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe en roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.
Doe de resterende room, gecondenseerde melk, roomkaas en zeste van limoen in een mengkom. Klop dit al even los. Voeg dan het room-gelatine mengsel toe en klop dit op tot een lichte mousse (textuur van yoghurt). Heel stevig ga je deze niet krijgen. Giet het cheesecake mengsel bovenop de koekjeskorst. Schep nu enkele koffielepeltjes aardbeienconfituur in het cheesecake mengsel. Zet in de koelkast voor minstens 4u of mag ook langer.
TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al maken
Vlak voor het serveren, werk je de taart nog af met verse aardbeien.
Cheesecake met aardbeien
Equipment
- springvorm +/- 22 a 24cm
Ingrediënten
- 170 gr droge koekjes (Type Maria koekjes, Sprits, … )
- 120 gr boter (gesmolten)
- 3 blaadjes gelatine (Dr.Oetker)
- 1 blik gecondenseerde melk (= +/- 397gr)
- 300 gr roomkaas (type Philadelphia of Monchou)
- 250 ml room
- 1 tl zeste van limoen
- Aardbeienconfituur
- Aardbeien
Instructies
- Bekleed de bodem als zijkanten van een springvorm met bakpapier.
- Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Schep deze in de springvorm, spreid goed uit en duw goed aan. De bodem moet mooi egaal bedekt zijn. Zet in de koelkast
- Week de blaadjes gelatine. Verwarm 100ml van de room in een kookpotje tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur, voeg de geweekte gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.
- Doe de resterende 150ml room in een mengkom. Voeg hier de gecondenseerde melk, roomkaas en zeste van limoen aan toe. Mix dit al even los voor zo'n minuutje. Voeg dan het gelatine-room mengsel toe. Klop dit op voor zo'n 3min, je kan hier geen perfecte stevige mousse van krijgen. Dit mengsel zal ietwat aan de lopende kant blijven (textuur van yoghurt). Giet dit mengsel bovenop de koekjeskorst.Schep nu kleine koffielepeltjes aardbeienconfituur in het cheesecake mengsel. Normaal zal deze niet gaan zakken maar mooi bovenop zichtbaar blijven.Zet in de koelkast voor zo'n 4h of mag ook langer. TIP! Je kan deze perfect de dag voordien al maken
- Vlak voor het serveren, werk je de taart nog af met verse aardbeien Smakelijk