Lekkere warm gebakken Camembert (of Brie) is altijd een tophapje! Heel simpel, serveren met wat toastjes en druiven en meer hoeft dat niet te zijn. Een hapje dat op ieder moment van het jaar smaakt. Lekker feestelijk voor Kerstmis of voor tijdens een gezellig apéro in de zomer. Dit super makkelijke recept voor Camembert uit de oven met bruschetta is op en top “summertime”! We combineren eigenlijk 2 lekkere hapjes namelijk de lekkere zachte kaas en zomerse bruschetta’s. Met die laatste kan je dan dippen in de zachte warme Camembert. HEER-LIJK! En super simpel en snel te maken.
De bruschetta beleg ik met wat kerstomaatjes, courgette en lekkere zuiverse kruiden. Ik leg zowel de kaas als de bruschetta’s op een bakplaat, allemaal tezamen in de oven en alles is tegelijk klaar. Makkelijk toch! Voor de bruschetta’s gebruik ik gewoon afbakstokbrood of ciabatta. Ik heb deze niet eerst voorgebakken zoals op de verpakking staat. Eerst in plakjes gesneden, belegd en dan gebakken.
TIP! Je kan hier ook Brie voor gebruiken
Hoe maken we deze Camembert uit de oven met bruschetta ?
Begin met het maken van de topping van de bruschetta’s. Snij de kerstomaten in vieren. Snij de courgette in kleine fijne blokjes. Hak de rode ui fijn. Meng alles met een geperst half teentje look, oregano, basilicum, olijfolie, peper en zout.
Leg de Camembert (of Brie) op een beklede bakplaat. Maak enkele inkepingen in de bovenkant van de kaas. Giet er wat honing over en leg er enkele takjes verse rozemarijn op. Leg er plakjes stokbrood of bruschetta rond. Wrijf deze in met wat olijfolie en verdeel er dan het groentemengsel over. Bak dit in de oven tot de Camembert mooi zacht is en de bruschetta mooi goudbruin.
Haal uit de oven en serveer direct.
Camembert uit de oven met bruschetta
Ingrediënten
- 250 gr kerstomaten
- 1/3 courgette
- 1/2 rode ui
- 1/2 teentje look
- 1 snuifje oregano (gedroogde)
- 1 el basilicum (vers – fijngehakt) + extra om af te werken
- 1 stokbrood (of groot ciabatta brood)
- 1 Camembert (in rond houten doosje – kan ook met Brie)
- 1 el honing
- 2 takjes rozemarijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Voor de bruschetta's, begin met het in vieren snijden van de kerstomaten. Snij de courgette in kleine blokjes. Hak de rode ui heel fijn. Meng de kerstomaten, courgette, rode ui, geperst half teentje look, oregano, basilicum, 1el olijfolie, peper en zout. Snij het stokbrood in dunne plakjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de Camembert in het midden van de bakplaat. Ik heb deze in het houten doosje laten zitten. Wel eerst de plastic rondom verwijderen. Maak enkele insnijdingen met een mes in de bovenkant van de Camembert. Giet er wat honing over en leg er de takjes rozemarijn op. Leg de plakjes stokbrood rondom de Camembert. Wrijf de plakjes wat in met olijfolie. Verdeel het groentemengsel over de plakjes brood. Bak voor zo'n 15 a 20min in de oven. Tot de Camembert mooi zacht is gebakken en de bruschetta's mooi goudbruin gebakken zijn. Haal uit de oven. Je kan eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas over de bruschetta's strooien.Serveer directSmakelijk