Koken met lekkere seizoensgroenten en -fruit, dat wil zeggen “weinig opsmuk” want deze zijn puur natuur gewoon top van smaak. Dat bewijst die heerlijke en vooral super makkelijke hapje van gebakken tomaten met perzik en burrata. Heel puur, weinig extra smaakmakers, dus een minimum aan ingrediënten en klaar in een mum van tijd. We doen kerstomaten, perziken en burrata in een ovenschaal met wat honing, oregano en tijm. Zo’n 25min in de oven en het enige wat dit zomerse hapje nog nodig heeft is wat burrata en optioneel wat pesto. Meer is het niet! Simpel, snel en overheerlijk om te serveren bij een zomerse apéro of borrel.

Hoe maken we deze Gebakken tomaten met perzik en burrata ?
Begin met een rode ui te pellen, te halveren en in fijne plakjes te snijden. Halveer kerstomaten en snij 2 perziken in blokjes. Doe alles in een ruime ovenschaal en giet er wat honing en olijfolie over. Kruid met wat oregano, tijm, peper en zout. Zet in de oven en bak voor zo’n 20 a 25min in de oven. Je kan er tijdens het bakken af en toe even doorheen husselen maar hoeft niet.
Wanneer de tomaatjes mooi zacht zijn, haal uit de oven en laat zo’n 5min afkoelen. Scheur dan de bollen burrata in kleinere stukken en verdeel over de tomaatjes en verdeel er ook wat pesto over.
TIP! Ik heb deze gewoon in dezelfde ovenschaal geserveerd. Niet te veel afwas creëren he 😉

Gebakken tomaten met perzik en burrata
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 500 gr kerstomaten
- 2 nectarines
- 1 el honing
- 1/2 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 tl tijm (vers of gedroogd)
- Olijfolie
- Peper en zout
- 2 bollen burrata
- +/3 el pesto (homemade of zelfgekocht)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Pel de ui, halveer en snij in dunne plakjesHalveer de kerstomatenSnij de perziken in kleine blokjes.Doe de ui, kerstomaten en perziken in een ruime ovenschaal. Giet er wat honig en een klein scheutje olijfolie over. Strooi er oregano, tijm, peper en zout over. Meng even en zet dan in de oven.Bak voor zo'n 20 a 25min tot de tomaten lekker zacht zijn. Je kan tijdens het bakken er af en toe even doorheen husselen.
- Haal uit de oven, laat zo'n 5min afkoelen. Werk dan af met wat in stukken gescheurde burrata en verdeel er wat groene pesto over. Serveer met wat crackers of ciabatta brood in stukken gesneden. Smakelijk