Palmiers of vlinderkoekjes, iedereen kent ze wel. Een bekend Frans koekjes dat bestaat uit bladerdeeg en suiker. Super simpel maar o zo lekker! Deze Palmiers met chorizo is daar een lekker hartig alternatief op en ideaal om te serveren bij een borrel of apéro. Ook voor deze koekjes heb je niet veel ingrediënten nodig. Ook hier weer is het bladerdeeg van de partij dat we gaan insmeren met een crème van chorizo. Voor die crème hebben we enkel chorizo en roomkaas nodig. In totaal heb je slechts 5 ingrediënten nodig om dit hapje te maken. Simpel, puur, snel en heerlijk van smaak!
Hoe maken we deze Palmiers met chorizo?
We beginnen eerst met het maken van de grove chorizo crème. Snij hiervoor chorizo in kleine blokjes en doe in een blender samen met roomkaas. Mix dit tot een ietwat grove crème. Je zal wel even moeten mixen en de zijkanten en bodem moeten los schrapen. Perfect glad ga je dit niet krijgen maar zorg ervoor dat er geen grote stukken chorizo meer inzitten.
Rol het vel bladerdeeg open. Laat het deeg gewoon liggen op het bijgeleverde bakpapier. Wrijf volledig in met de chorizo crème. Vouw het deeg vanaf de lange zijde langs beide kanten naar binnen. Zorg dat je ongeveer gelijk rolt. Laat deze lange rol op het bakpapier liggen
Leg dit voor zo’n 15min in de diepvries om op te stijven.
TIP! Ik gebruik hier een rechthoekige vel bladerdeeg voor.
Snij dan de rol in plakjes van zo’n 1,5 a 2cm en leg op een beklede bakplaat. Kluts een ei los en wrijf hiermee het bovenste randje in en rol deze dan in wat sesamzaadjes. Leg terug op de bakplaat en bak dan mooi goudbruin en krokant in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat eerst even afkoelen op de bakplaat. Leg vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
TIP! Je kan deze zowel lauw als warm serveren.
Palmiers met chorizo
Ingrediënten
- 200 gr chorizo
- 150 gr roomkaas
- 1 vel bladerdeeg (makkelijkste is met rechthoekig vel bladerdeeg)
- 1 ei
- sesamzaadjes
Instructies
- Snij de chorizo in kleine blokjes en doe in een blender samen met de roomkaas.Mix dit tot je een groffe crème krijgt. Je zal wel even moeten mixen en af en toe de zijkanten en bodem los schrapen
- Rol het bladerdeeg open maar laat dit liggen op het bijgeleverde bakpapier. Wrijf heel het deeg in met het chorizo mengsel Vouw het deeg vanaf de lange zijde langs beide kanten naar binnen. Zorg dat je ongeveer gelijk rolt. Laat deze lange rol op het bakpapier liggenLeg dit zo'n 15min in de diepvries.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Snij nu plakjes van de rol van zo'n 1,5 a 2cm dikte. Leg deze alvast op de bakplaatKluts het ei los en wrijf er het bovenste randje mee in en rol even in wat sesamzaadjes. Bak de palmiers zo'n 12 a 15min mooi goudbruin en krokant in de oven Haal uit de oven, laat ze even afkoelen op de bakplaat. Laat ze daarna afkoelen op een rooster. Je kan ze zowel lauw als koud serveren.Smakelijk