Bij een gezellige borrel of apéro hoort ook een lekkere dip. Vaste waarde hier thuis is sowieso mijn homemade guacamole en vaak ook hummus. Daar is de laatste weken nog een favorietje bijgekomen namelijk deze dip met kaas en gehakt. Een dip waar je gewoon in blijft dippen want deze is goed heel goed! Lekker gebakken gehakt, gesmolten kaas, een lichte pikante toets van wat chili en daar dan nacho’s bij. Super makkelijk, snel klaar en een hapje dat iedereen gaat lusten zowel groot als klein.
Hoe maken we deze Dip met kaas en gehakt?
Begin met ui en look fijn te hakken. Verhit een ruime pan of stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de uit mooi aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de fijngehakte look bij samen met wat gerookt paprikapoeder en chilivlokken (optioneel). Laat nog een minuutje mee bakken. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
TIP! Tot hier kan je deze dip al perfect op voorhand maken. Vlak voor het serveren doe je er de kaas bij zodat deze mooi glad gesmolten is.
Doe roomkaas en smeltkaas cheddar het gehakt en laat rustig smelten. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en voeg wat zure room toe.
Werk af met blokjes tomaten en serveer direct met nacho’s en/of crackers.
Dip met kaas en gehakt
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 snuifje gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 1 snuifje chilivlokken (optioneel)
- 250 gr gehakt
- 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 200 gr smeltkaas Cheddar (in plakjes)
- 125 gr zure room
- 2 tomaten
- Nacho's
Instructies
- Pel de ui en hak fijn.Pel het teentje look en hak fijn. Verhit een hoge pan of stoopot met een royale scheut olijfolie.Stoof hierin de ui eerst mooi glazig aan voor zo'n 3 a 4min. Laat niet bruin worden.Doe er vervolgens de look en optioneel het gerookte paprikapoeder en chilivlokken bij. Roer even en laat zo'n minuutje mee bakken. Voeg het gehakt toe en bak rul. TIP! Tot hier kan je de dip al perfect voorbereiden. De kaas toevoegen doe je best voor het serveren.
- Voeg de roomkaas en smeltkaas cheddar toe en laat rustig smelten. Roer af en toe. Ondertussen kan je de tomaten in kleine blokjes snijden.
- Wanneer de kaas mooi gesmolten is en je een mooie gladde massa hebt, haal van het vuur en voeg de zure room toe. Roer nog even goed. Giet in een serveerkom en werk af met de blokjes tomaat. Serveer direct met crackers of nacho'sAls de dip even staat dan kan ie vaster worden. Verwarm deze dan even kort in de microgolfoven tot deze mooi "dipbaar" is. Smakelijk