Veelzijdigheid troef met dit recept voor Naanbrood met tzatziki en tomatensalade. Je kan dit makkelijke gerechtje serveren als doordeweekse maaltijd of als hapje bij een zomerse apéro of borreL Zowel de tzatziki als de tomatensalade kan je al enkele uren van tevoren maken. Ik zou zeggen des te langer deze kan staan des te meer smaak. Het naanbrood, kan je gewoon kopen in de winkel of maak het zelf. Dit super makkelijke broodje heb je klaar in minder dan 20min. Gewoon alles mengen (niet laten rijzen) en bakken in de pan. Simpel en zo lekker!
TIP! Tijdens de zomer verwerk ik heel vaak fruit in mijn receptjes. Dat zorgt altijd voor een frisse zoete toets. Bij de tomatensalade heb ik perziken toegevoegd. Heerlijke combinatie die je moet proberen. Je zou hier ook nectarine kunnen gebruiken.
Hoe maken we dit Naanbrood met tzatziki en tomatensalade ?
Begin met het maken van de tomatensalade. Snij kerstomaten in kwartjes. Pel een rode ui en hak heel fijn. Snij 2 perziken in kleine blokjes. Meng de tomaatjes, ui en perziken in een mengkom. Voeg hier peterselie, balsamico azijn, olijfolie en peper en zout aan toe. Dek goed af en bewaar in de koelkast.
TIP! Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Ook de tzatziki kan je al makkelijk enkele uren van tevoren maken. Des te langer ie kan staan des te meer smaak. Ik koos voor de luie snelle versie deze keer. Ik heb de komkommer gewoon heel fijngesneden (zaadjes wel verwijderd). Of je kan deze ook raspen en goed laten uitlekken (duurt me soms te lang 😃). Meng de komkommer met een uitgeperst teentje look, dille, griekse yoghurt, peper en zout.
Voor het naanbrood, hoef je enkel maar zelfrijzende bloem te mengen met yoghurt, olijfolie, snuifje suiker, peper en zout. Meng of kneed dit tot een mooie deegbal. Serveer je deze als doordeweekse maaltijd, verdeel het deeg dan in 4 porties. Maak je deze als hapje, maak de porties dan nog wat kleiner. Rol elke portie heel dun uit. Verhit een pan zonder vetstof. Leg hierin het uitgerolde deeg. Bak zo’n 2 a 3min per kant tot deze mooi goudbruin zijn. Het broodje zal tijdens het bakken een heel klein beetje uitzetten.
Eenmaal gebakken, serveer direct met de tzatziki en de tomatensalade. Optioneel kan je er nog wat gedroogde ham bij serveren.
TIP! Maak het brood pas last-minute. Op voorhand maken en opnieuw opwarmen is niet zo lekker.
Naanbrood met tzatziki en tomatensalade
Ingrediënten
Tomatensalade
- 500 gr kerstomaten
- 1 kleine rode ui (of sjalot
- 2 nectarines
- 2 el peterselie (fijn gehakt)
- 1 el balsamico azijn (of natuurazijn)
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Tzatziki
- 1/2 komkommer
- 1 teentje look
- 1 kl dille optioneel (fijngehakt)
- 250 gr griekse yoghurt
- Peper en zout
Naanbrood
- 270 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt)
- 1 el olijfolie
- 1 snuifje suiker
- Peper en zout
Instructies
Tomatensalade
- TIP! Je kan deze makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Des te langer ie kan staan des te meer smaak. Snij de kerstomaten in kwartjes.Pel de rode ui en hak heel fijn. Snij de perzik in kleine blokjes. Doe de tomaatjes, ui en perzik in een mengkom. Voeg er de fijngehakte peterselie, balsamico azijn, olijfolie, peper en zout aan toe. Meng goed. Dek goed af en zet in de koelkast tot voor het serveren.
Tzatziki
- Ik ga voor de luie snelle versie en heb gewoon de komkommer heel fijn gehakt (wel eerst de zaadjes verwijderen).Wil je het volgens de traditionele wijze maken, rasp de komkommer dan. Leg in een vergiet en laat gaat goed uitlekken. Pers het teentje look uit.Meng de blokjes komkommer (of de uitgelekte geraspte komkommer) met de look, dille, yoghurt, peper en zout. Dek goed af en bewaar in de koelkastTIP! Dit kan je ook makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
Naanbrood
- Doe de bloem, yoghurt, olijfolie, snuifje suiker, peper en zout in een mengkom. Mix of kneed dit tot een mooie deegbalVerhit een pan zonder vetstof. Ga je voor een doordeweekse maaltijd, verdeel het deeg dan in 4 porties. Strooi wat bloem op je werkoppervlak. Rol elke portie uit met een deegrol. Je mag dit vrij platrollen. Leg in de pan en bak mooi goudbruin langs beide kanten. Het broodje zal tijdens het bakken nog wat uitzetten. Ga je voor een hapje, dan maak je de porties nog wat kleiner. Na het bakken, zien de broodjes er wat droog uit maar dat zijn ze zeker niet. Je kan ze na bakken nog inwrijven met wat kruidenolie (zie notities) of werk direct af met de tzatziki en de tomatensalade. Optioneel kan je nog afwerken met wat gedroogde ham. Smakelijk