Meloen met ham en feta

Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.
Naar recept gaan

Meloen met ham, een klassieker die bij iedereen tijdens de zomermaanden wel eens op tafel komt. Deze versie van meloen met ham en feta is daar een leuke originele twist op. Een heerlijk makkelijke dip en super origineel voor tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta gaan we opkloppen met wat yoghurt tot een romige crème. Hierover strooien we kleine blokjes meloen. Ik koos voor een mix van 3 soorten meloenen namelijk : watermeloen, cantaloupe en honingmeloen. Afwerken doe we met nog wat komkommer, rode ui en lekkere gedroogde ham. Simpel, puur, fris, licht en extreem lekker!

TIP! Je kan ook voor slechts 1 soort meloen kiezen of doe een mix van meloen en perzik of nectarine. Ik gebruikte slechts zo’n 1/4 van elke meloen, verpak de rest goed en je kan er de volgende dag nog van eten. Serveer met wat yoghurt en granola.

Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.

Hoe maken we deze Meloen met ham en feta?

Begin met het maken van de meloen salade. Snij watermeloen, cantaloupe en honingmeloen in kleine blokjes en doe in een mengkom. Voeg hier fijne blokjes komkommer, fijngehakte rode ui, fijngehakte basilicum en citroensap aan toe. Meng goed. Dek af en bewaar in de koelkast
TIP! Je kan dit makkelijk al even op voorhand maken. De meloen salade mag lekker fris zijn als je deze serveert.

Vervolgens voor de opgeklopte feta, verbrokkel de feta en doe in een blender of foodprocessor. Voeg hier dan yoghurt, honing en citroensap aan toe. Mix of blend tot een gladde crème. Je zal wel even moeten mixen om dit mooi glad te krijgen. Dek apen bewaar in de koelkast
TIP! Je kan dit makkelijk al even op voorhand maken. Ook de opgeklopte feta mag lekker fris zijn als je deze serveert.

Voor het serveren, verdeel de opgeklopte feta over een ruim bord. Strooi er de meloen salade over. Werk af met stukjes gedroogde ham. Serveer met crackers, ciabatta, platbrood of mix.

Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.
Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.

Meloen met ham en feta

Dit makkelijke en snelle recept voor Meloen met ham en feta is een leuke twist op de klassieke meloen met ham. Een lekkere, gezonde en originele dip ideaal om op tafel te zetten tijdens een zomerse apéro of borrel. De feta kloppen we op, daarover strooien we blokjes meloen en afwerken met wat gedroogde ham.
Gang dip, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/4 watermeloen
  • 1/4 cantaloupe
  • 1/4 honingmeloen
  • 1/3 komkommer
  • 1/4 rode ui
  • 1,5 el citroensap
  • 1 el basilicum (fijn gehakt)
  • +/- 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda Ham)
  • crackers, ciabatta, platbrood

Opgeklopte feta

  • 200 gr feta
  • 150 gr yoghurt (ik koos griekse yoghurt)
  • 1 tl honing
  • 1 el citroensap

Instructies
 

  • Snij de watermeloen, cantaloupe en honingmeloen in kleine blokjes.
    Snij de komkommer in kleine blokjes
    Hak de rode ui heel fijn
    Meng de blokjes meloen met de komkommer, rode ui, citroensap en de fijngehakte basilicum.
    Dek dit goed af en bewaar in de koelkast
    TIP! Je kan dit makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Voor de opgeklopte feta. Verbrokkel de feta in kleinere stukjes en doe in een blender of foodprocessor samen met de yoghurt, honing en citroensap. Mix of blend dit tot een gladde crème. Je zal wel even moeten mixen tot dit mooi glad is.
    Proef en breng nog verder op smaak met citroensap, peper en zout. Opgelet! Feta is al vrije zoutig dus gebruik niet te veel. Dek goed af en zet in de koelkast.
    TIP! Ook de opgeklopte feta kan je weer op voorhand al maken. Het kan zijn als ie even staat dat er wat water instaat. Gewoon even goed doorroeren.
  • Verdeel de opgeklopte feta over een groot bord. Strooi hier de watermeloen salade over.
    Werk af met stukjes gedroogde ham.
    Serveer met crackers, ciabatta of platbrood of een mix
    Smakelijk
Trefwoord apero, dip, feta, gedroogde ham, gezond recept, hapje, meloen, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.