Cake met witte chocolade en kersen

Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.
Naar recept gaan

Een grote smile tovert deze cake met witte chocolade en kersen telkens op mijn gezicht! Zo waanzinnig lekker is ie en zo makkelijk om te maken. Verwacht je aan een lekkere luchtige vanillecake afgewerkt met heerlijke slagroom en kersen. De yoghurt in het deeg van de cake is het geheime ingrediënt voor deze lekkere luchtige cake. We voegen ook wat fijngehakte witte chocolade toe aan het deeg. Slechts 50gr gebruiken we waardoor we deze heel subtiel proeven. Het enige wat ik nog kan vertellen, is om gewoon alle ingrediënten in huis te halen en aan het bakken te gaan. Geloof mij deze cake word je nieuwe favoriet 😃

TIP! Nu zitten we in het seizoen van de verse kersen. Als we buiten het seizoen zijn, dan kan je kersen of krieken op sap of siroop gebruiken. Leng het sap dan aan met wat maizena of puddingpoeder

Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.
Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.

Hoe maken we deze Cake met witte chocolade en kersen?

Voor het maken van de cake, beginnen we met eerst de witte chocolade fijn te hakken. Het is belangrijk dat deze fijn is. Gebruik je grote stukjes chocolade dan gaan deze zakken in het deeg naar de bodem. Hak je deze fijn dan blijven ze mooi verspreid over de cake. Leg dit even opzij.
Meng zelfrijzende bloem met vanille puddingpoeder of maizena en zet ook even opzij. Meng griekse yoghurt met zonnebloemolie en vanille extract. Dit zal er vrij gekabbeld uitzien maar dat is normaal. Ook dit zet je even opzij.

Doe zachte boter, vanillesuiker en suiker in een mengkom en mix dit zo’n 3min los op hoge snelheid met een (hand)mixer. Dit zal een vrij vaste massa zijn. Voeg dan de eiwitten toe en mix op hoge snelheid tot dit mooi licht en luchtig is. Zet je mixer op de laagste stand en voeg afwisselend wat van het bloem mengsel en yoghurt-olie mengsel toe. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit. Voeg de fijngehakte witte chocolade toe en meng nog even kort met een spatel. Schep het deeg in een beklede springvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, laat 10min afkoelen in de vorm, ontvorm en laat verder volledig afkoelen.

Vlak voor het serveren en wanneer de cake volledig is afgekoeld, werk je deze af met opgeklopte room en de kersen.

Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.
Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.

Cake met witte chocolade en kersen

Van deze makkelijke Cake met witte chocolade en kersen word je gewoon gelukkig. Een lekkere luchtige vanillecake met yoghurt en stukjes witte chocolade in het deeg. We werken deze eenvoudige cake af met wat slagroom en kersen/kriekjes. Simpel, snel en overheerlijk.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 400 gr kersen

Cake

  • 50 gr witte chocolade
  • 170 gr zelfrijzende bloem
  • 30 gr vanille puddingpoeder of maizena
  • 150 gr griekse yoghurt (op kamertemperatuur)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 115 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 10 gr vanillesuiker (= 1 zakje)
  • 290 gr suiker
  • 3 eiwitten

Slagroom

  • 250 ml room
  • 60 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier. Voor de zijkanten, je kan deze best even wat inwrijven met boter zo zal het bakpapier beter blijven kleven.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Hak de witte chocolade fijn. Het is belangrijk om deze echte fijn te hakken, zijn de stukjes te groot dan zullen deze meteen naar beneden vallen in het deeg. Als je deze fijnhakt dan blijven deze mooi verdeeld over de cake.
    Meng de zelfrijzende bloem met vanille puddingpoeder of maizena. Zet even opzij.
    Meng de griekse yoghurt met de olie en vanille extract. Zit zal er ietwat gekabbeld uitzien en moeilijk te mengen. Maar dit hoeft niet perfect gemengd te zijn.
  • Doe de zachte boter, vanillesuiker en suiker in een mengkom en mix dit los op hoge snelheid voor zo'n 3min. Dit zal een vrij droge massa zijn, dat is normaal. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Voeg de eiwitten toe en mix voor zo'n 3min op hoge snelheid tot dit mooi licht en luchtig is.
    Zet nu je mixer op de laagste snelheid. Voeg afwisselend wat van het bloem-puddingpoeder en yoghurt-olie mengsel toe. Mix tot je een mooi glad deeg hebt en zet dan je mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van de kom kan je met een spatel nog even mengen. Als laatste voeg je de fijngehakte chocolade toe en meng dit nog even kort met een spatel.
    Schep het deeg in de springvorm en bak de cake voor zo'n 50 a 60min tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.

Slagroom

  • Als de cake en kersen/krieken volledig zijn afgekoeld kan je de slagroom gaan opkloppen.
    Doe de room, poedersuiker en vanille extract in een kom en klop deze stevig op. Klop natuurlijk niet te lang, hij moet nog lekker romig zijn.
  • Vlak voor het serveren, verdeel je de slagroom bovenop de cake gevolgd door de kersen.
    Smakelijk
Trefwoord cake, dessert, gebak, kersen, krieken, slagroom, witte chocolade, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.