15x havermout recepten

Hoef ik jullie mijn liefde voor havermout nog te vertellen?
Nee toch? Ik ben helemaal “dolletjes” op dit powerfood dat standaard in mijn kast staat. Nog steeds gruwelen er nog vele als ze het woord havermout horen want ze associëren dat enkel met die dikke, saaie, smaakloze pap dat naar “karton” smaakt. Wel, ik ga jullie verrassen met deze 15x havermout recepten die super origineel zijn, snel en makkelijk te maken zijn, gezond & voedzaam en totaal niet naar “karton” proeven.

Havermoutkoekjes met chocolade. Lekker simpele havermoutkoekjes met stukjes chocolade, ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien ook nog eens glutenvrij.

1.Havermoutkoekjes met chocolade

Ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien ook nog eens glutenvrij.
Klik hier voor het recept


Gebakken havermout met chocolade en peer

3. Gebakken havermout met chocolade en peer

Wat een heerlijke combinatie van chocolade, peer, hazelnoten in combinatie met gebakken havermout. Top ontbijtje of tussendoortje.
Klik hier voor het recept


Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

5. Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

Pure yumminess met deze super fluffy glutenvrijepannenkoekjes op basis van ricotta en havermout geserveerd met geroosterde pruimen.
Klik hier voor het recept


Havermout donuts

7. Havermout-Yoghurt donuts

Een gezonde voedzame versie van donuts op basis van havermout en yoghurt afgewerkt met wat gesmolten pure chocolade.
Klik hier voor het recept


Granola met dadels en hazelnoten


9. Granola met dadels
en hazelnoten

Once you go homemade granola, you never go back. Eenmaal je deze hebt geproefd, is dit echt een blijvertje hoor.
Klik hier voor het recept


11. Havermoutpizza

Pizza als ontbijt? Ja kan perfect! Wel eentje met een bodem op basis van havermout afgewerkt met yoghurt en vers fruit.
Klik hier voor het recept


13. Havermoutwafels

Het blijft een toppertje en een favoriet voor groot als klein. Wafels dat staat altijd voor een feestje, zeker deze super easy en snelle havermoutwafels.
Klik hier voor het recept


15. Gebakken havermout met blauwe bessen

Een lekker origineel alternatief op het klassieke havermoutpapje. Een ontbijtje dat hier bijna wekelijks op tafel komt.
Klik hier voor het recept

Havermout cups met yoghurt en bessen

2. Havermout cups met yoghurt en bessen

Kleine ontbijttaartjes die je makkelijk op voorhand al kan maken zodat je tijdens de week kan genieten van een gezond ontbijtje.
Klik hier voor het recept.


Havermout-cottage cheese cakejes

4. Havermout-cottage cheese cakejes

Super fluffy cakejes die je maakt met slechts een handvol ingrediënten. Ideaal als ontbijtje of tussendoortje on-the-go.
Klik hier voor het recept


Ontbijtcake met abrikozen en pistache. Een gezonde cake op basis van havermout, pistachenoten en yoghurt, een simpel en snel te maken gezond ontbijt of tussendoortje. Een healthy, glutenvrij zomers gebakje met stukjes abrikozen, deze kan je perfect vervangen door ander zomers fruit


6. Ontbijtcake met abrikozen en pistache

Een healthy, glutenvrij zomers gebakje met stukjes abrikozen, deze kan je perfect vervangen door ander zomers fruit. Perfect als ontbijt of tussendoortje.
Klik hier voor het recept


Bircher muesli met geroosterde rabarber

8. Bircher Muesli met
geroosterde rabarber

Een ontbijtje waar je nu eens eindeloos mee kan variëren. De rabarber in dit recept kan je vervangen door eender welk fruit.
Klik hier voor het recept10. Ontbijtcrumble

Een heerlijke breakfastparty met deze ontbijtcrumble met een zalig laagje warm fruit en een crunchy crumble met noten, zaden, kokos en havermout.
Klik hier voor het recept


12. Havermoutbroodbrood met peer en veenbessen

Een broodje zonder te kneden of te laten rijzen, een lekker lui voedzaam broodje voor op ieder moment van de dag.
Klik hier voor het recept


14. Havermoutmuffins met kokos en blauwe bessen

Muffins voor op ieder moment van de dag. Bak deze in het weekend en je hebt een voedzaam ontbijtje of tussendoortje voor de hele week.
Klik hier voor het recept

In dit lijstje van havermout recepten, staat geen havermoutpap vermeld. Toch wil ik jullie daar nog een paar tips bij geven want havermoutpap kan echt wel lekker zijn. Ik was er eerst ook totaal niet voor te vinden want ja dik kan echt naar karton proeven :-D. Mijn tip hiervoor is heel simpel … smaakjes en kruiden in huis halen (of waarschijnlijk staan deze wel in je kast). Mijn favorieten zijn vanille essence, amandel essence en kaneel.
Gebruik je vanille essence, dan heb ik steeds het gevoel dat ik rijstpap aan het eten ben. Met de amandel essence, lijkt of je een frangipanetaart aan het eten bent. En met kaneel scoor je nu eenmaal altijd.
Nog een tweede tip! Gebruik melk en geen water in je havermoutpap. Geeft veel meer smaak en maakt de pap romiger.
Als derde tip, verwerk er fruit in. Mijn favoriet zijn blauwe bessen. Voeg deze op het laatste nog even toe zodat ze zachtjes beginnen open te poffen. Heerlijk! Ook een topper blijft natuurlijk gebakken appeltjes, aardbeien en nectarines.
Ik heb nog een een laatste tip. Ik laat mijn havermout altijd al een nachtje weken in de melk.
DUSSSS, ik hoop jullie hierbij genoeg tips te hebben gegeven om de lekkerste havermoutpapjes op tafel te toveren. Geen saai, smaakloze, “kartonachtige” papjes meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.