Hoef ik jullie mijn liefde voor havermout nog te vertellen?
Nee toch? Ik ben helemaal “dolletjes” op dit powerfood dat standaard in mijn kast staat. Nog steeds gruwelen er nog vele als ze het woord havermout horen want ze associëren dat enkel met die dikke, saaie, smaakloze pap dat naar “karton” smaakt. Wel, ik ga jullie verrassen met deze 15x havermout recepten die super origineel zijn, snel en makkelijk te maken zijn, gezond & voedzaam en totaal niet naar “karton” proeven.
1.Havermoutkoekjes met chocolade
Ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. De koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken en bovendien ook nog eens glutenvrij.
Klik hier voor het recept
3. Gebakken havermout met chocolade en peer
Wat een heerlijke combinatie van chocolade, peer, hazelnoten in combinatie met gebakken havermout. Top ontbijtje of tussendoortje.
Klik hier voor het recept
5. Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen
Pure yumminess met deze super fluffy glutenvrijepannenkoekjes op basis van ricotta en havermout geserveerd met geroosterde pruimen.
Klik hier voor het recept
7. Havermout-Yoghurt donuts
Een gezonde voedzame versie van donuts op basis van havermout en yoghurt afgewerkt met wat gesmolten pure chocolade.
Klik hier voor het recept
9. Granola met dadels
en hazelnoten
Once you go homemade granola, you never go back. Eenmaal je deze hebt geproefd, is dit echt een blijvertje hoor.
Klik hier voor het recept
11. Havermoutpizza
Pizza als ontbijt? Ja kan perfect! Wel eentje met een bodem op basis van havermout afgewerkt met yoghurt en vers fruit.
Klik hier voor het recept
13. Havermoutwafels
Het blijft een toppertje en een favoriet voor groot als klein. Wafels dat staat altijd voor een feestje, zeker deze super easy en snelle havermoutwafels.
Klik hier voor het recept
15. Gebakken havermout met blauwe bessen
Een lekker origineel alternatief op het klassieke havermoutpapje. Een ontbijtje dat hier bijna wekelijks op tafel komt.
Klik hier voor het recept
2. Havermout cups met yoghurt en bessen
Kleine ontbijttaartjes die je makkelijk op voorhand al kan maken zodat je tijdens de week kan genieten van een gezond ontbijtje.
Klik hier voor het recept.
4. Havermout-cottage cheese cakejes
Super fluffy cakejes die je maakt met slechts een handvol ingrediënten. Ideaal als ontbijtje of tussendoortje on-the-go.
Klik hier voor het recept
6. Ontbijtcake met abrikozen en pistache
Een healthy, glutenvrij zomers gebakje met stukjes abrikozen, deze kan je perfect vervangen door ander zomers fruit. Perfect als ontbijt of tussendoortje.
Klik hier voor het recept
8. Bircher Muesli met
geroosterde rabarber
Een ontbijtje waar je nu eens eindeloos mee kan variëren. De rabarber in dit recept kan je vervangen door eender welk fruit.
Klik hier voor het recept
10. Ontbijtcrumble
Een heerlijke breakfastparty met deze ontbijtcrumble met een zalig laagje warm fruit en een crunchy crumble met noten, zaden, kokos en havermout.
Klik hier voor het recept
12. Havermoutbroodbrood met peer en veenbessen
Een broodje zonder te kneden of te laten rijzen, een lekker lui voedzaam broodje voor op ieder moment van de dag.
Klik hier voor het recept
14. Havermoutmuffins met kokos en blauwe bessen
Muffins voor op ieder moment van de dag. Bak deze in het weekend en je hebt een voedzaam ontbijtje of tussendoortje voor de hele week.
Klik hier voor het recept
In dit lijstje van havermout recepten, staat geen havermoutpap vermeld. Toch wil ik jullie daar nog een paar tips bij geven want havermoutpap kan echt wel lekker zijn. Ik was er eerst ook totaal niet voor te vinden want ja dik kan echt naar karton proeven :-D. Mijn tip hiervoor is heel simpel … smaakjes en kruiden in huis halen (of waarschijnlijk staan deze wel in je kast). Mijn favorieten zijn vanille essence, amandel essence en kaneel.
Gebruik je vanille essence, dan heb ik steeds het gevoel dat ik rijstpap aan het eten ben. Met de amandel essence, lijkt of je een frangipanetaart aan het eten bent. En met kaneel scoor je nu eenmaal altijd.
Nog een tweede tip! Gebruik melk en geen water in je havermoutpap. Geeft veel meer smaak en maakt de pap romiger.
Als derde tip, verwerk er fruit in. Mijn favoriet zijn blauwe bessen. Voeg deze op het laatste nog even toe zodat ze zachtjes beginnen open te poffen. Heerlijk! Ook een topper blijft natuurlijk gebakken appeltjes, aardbeien en nectarines.
Ik heb nog een een laatste tip. Ik laat mijn havermout altijd al een nachtje weken in de melk.
DUSSSS, ik hoop jullie hierbij genoeg tips te hebben gegeven om de lekkerste havermoutpapjes op tafel te toveren. Geen saai, smaakloze, “kartonachtige” papjes meer!