Hier ben ik weer met koekjes als ontbijt, dat blijft toch echt zo zalig klinken he. Taart, cake, pannenkoeken, koekjes, wafels … met al dit lekkers kan je perfect je dag beginnen. Natuurlijk maak ik ze in een ontbijt versie iets gezonder iets voedzamer dan in een klassiek koekjes recept. Havermout, noten, zaden en pitten zijn dan mijn hoofdingrediënten. Rarara welk “powerfood” zou ik in deze heerlijk makkelijke havermoutkoekjes met chocolade gebruiken 😀
Oatmeal love
Ja, ik en havermout dat is een magisch duo 😀
Veel gruwelen bij het woord havermout en denken dan instant aan een smaakloze dikke pap gekookt in water of melk. Wel met dit vullend powerfood kan je eindeloos veel lekkers maken en ja zelfs ook een super smaakvolle en lekkere havermoutpap. Granola, koekjes, pannenkoeken, wafels, cake, taart, havermoutpap … om al dat lekkers te maken, kan je dus perfect ook beroep doen op havermout. Ik geef toe, de smaak is nogal saai en smaakloos maar het zit hem zoals vaak in de juiste kruiden en smaakmakers toe te voegen.
Easy Peasy Meal Prep Proof koekjes
In deze koekjes, krijgt de havermout nog gezelschap van wat amandelmeel en pindakaas. Verder voegde ik nog een snuifje kaneel en wat vanille essence toe waardoor je een heerlijk zacht smaakvol koekje krijgt. En omdat chocolade altijd alles ietsje beter maakt, voegde ik nog wat stukjes pure chocolade toe aan het deeg.
Gruwel je ook bij de gedachte van pindakaas, dan kan ik jullie geruststellen dat je deze amper proeft. Je kan deze ook vervangen door amandelboter.
Het maken van de koekjes is trouwens super easy en vraagt weinig tijd, moeite of werk. Gewoon alles mengen, even laten opstijven en bakken maar. Deze koekjes kan je trouwens perfect in het weekend bakken, luchtdicht bewaren en je hebt gewoon een hele week een ideaal tussendoortje of eet het als ontbijt met wat yoghurt en vers fruit.
Havermoutkoekjes met chocolade
Ingrediënten
- 120 gr havermout
- 60 gr amandelmeel
- 3/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl baking soda
- 1 snuifje kaneel
- 3 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 35 gr pindakaas (*) (of andere notenboter)
- 1/2 tl vanille essence
- 2 eieren
- 30 gr (pure) chocolate chips (of fijngehakte pure chocolade)
Instructies
- Meng de droge ingrediënten (havermout, amandelmeel, bakpoeder, baking soda en kaneel). Zet even opzij.Doe de pindakaas, agavesiroop en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix deze los en luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed tot een gladde massa.Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een stevig deeg. Doe op het laatste nog bij het deeg en meng nog even.Laat het deeg zo'n 20 a 25min opstijven in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.Rol balletjes van het deeg of gebruik een ijsschepper (is super easy en snel). De koekjes zetten tijdens het bakken niet veel uit dus je hoeft ze niet te ver uit mekaar te leggen.Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 15min. Haal uit de oven en laat eerst zo'n 10min afkoelen (zo kunnen ze steviger worden) op de bakplaat alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.Bewaar de koekjes luchtdichtSmakelijk