Licht, gezond, fris, klaar in minder dan 30min, bomvol smaak, pittig en zo lekker … deze sla wraps met gehakt hebben alle nodige elementen voor een doordeweeks zomerse maaltijd. In dit receptje wisselen we de normale wraps of tortilla’s in voor slakuipjes die worden gevuld met mihoen, pittig gehakt en frisse partjes pompelmoes. Deze “slabakjes” zijn eigenlijk een gezonde variant op een klassieke taco.
Ottolenghi style
De inspiratie voor dit receptje ben ik weer eens gaan halen bij mijn favoriete chef namelijk Ottolenghi. Van hem zijn we vooral Midden-Oosterse receptjes gewend, deze sla wraps hebben echter heel wat Aziatische invloeden. Maar zoals altijd, slaagt ie er weer in om een smaakbommetje te creëeren
De juiste sla
Zorg dat je voor deze sla wraps de juiste stevige sla gebruikt, deze dient de vulling te kunnen dragen zonder dat de vulling er uitvalt. Je kan het best hiervoor romaine sla, ook wel romana sla genaamd, gebruiken. Deze sla heeft langwerpige bladeren en heeft een stevige ietwat zoete bite. Vraag er naar bij je groenteboer of in de supermarkt kan je deze tegenwoordig ook makkelijk vinden. Alternatief kan je ook de bladeren van ijsbergsla gebruiken.
TIPS
- Ik gebruikte gemengd gehakt, je kan dit ook maken met kippengehakt
- Geen fan van pompelmoes, je kan deze ook vervangen door mango
- Je kan de slakuipjes ook vullen met rijst, quinoa of couscous ipv de mihoen
Sla wraps met gehakt
Ingrediënten
- 200 gr mihoen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gember (fijngeraspt)
- 2 teentjes look
- 1 tl chilivlokken
- 500 gr gehakt (gemengd of kippengehakt)
- 1 el limoensap
- 1 a 2 tl vissaus
- 2 pompelmoezen
- 2 kropjes romeinse sla
- handvol gezouten pinda's
- Olie
Nuac Cham dressing
- 2 limoenen (sap)
- 2 el vissaus
- 2 el suiker
Instructies
- Kook alvast de mihoen zoals vermeld op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Voor de dressing, meng alle ingrediënten en bewaar koel.
- Verhit een pan met een scheut olie.Doe de kruiden (komijn, koriander, kurkuma, gember, look en chilivlokken) in de warme pan. Roer even en bak zachtjes de kruiden voor zo'n 2 a 3min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Als het gehakt mooi gebakken is, haal van het vuur, voeg het limoensap en vissaus toe. Meng goed. Proef en breng nog verder op smaak met wat zout. Zet even opzij.Snij de pompelmoes in partjes.Hak de pinda's grof. Haal de slablaadjes van de krop.
- Serveer de slablaadjes met de mihoen, partjes pompelmoes, het kruidige gehakt, de dressing en de grof gehakte pinda's. Smakelijk