Gebakken havermout met blauwe bessen

Gebakken havermout met blauwe bessen

Als je mijn blog een beetje volgt dan weet je dat ik verzot ben op havermout. Ik gebruik het in mijn granola, ik gebruik het in cakes en maak er mijn dagelijkse portie havermoutpap mee. Ik eet nu al bijna 3 jaar non-stop elke dag havermoutpap … in de winter met gebakken appeltjes of peer,
in de lente en zomer heb je een heleboel bessen en ander zoet fruit die er ideaal bij passen. Maar zo elke dag hetzelfde begint op den duur wel een beetje tegen te steken dus begin je te experimenteren en daarvan is deze gebakken havermout met blauwe bessen het resultaat.

Gebakken havermout met blauwe bessen

Ik doe persoonlijk geen zoetstof in het havermout mengsel maar tijdens de laatste minuten van de baktijd strooi ik een eetlepel kokosbloesemsuiker over de havermout. Dan krijg je een heerlijk crème brûlée suiker laagje. Je kan natuurlijk de kokosbloesemsuiker vervangen door andere suiker. Of onder het havermoutmengsel een beetje honing of maple syrup mengen.

Gebakken havermout met blauwe bessen

Ingrediënten (1 persoon)

  • 60gr havermout
  • 60ml melk (ik gebruik de amandel-kokos melk van Alpro, andere melk kan ook)
  • 1 ei
  • 2 el kokosolie
  • snuifje kaneel
  • vanille extract
  • handvol blauwe bessen
  • Optioneel > kokosbloesemsuiker of andere suiker

Gebakken havermout met blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe alle ingredienten (behalve de blauwe bessen) in een kom en meng alles goed.
Vet een kleine ovenschotel een beetje in met kokosolie en doe hierin het mengsel. Strooi bovenop dit havermout mengsel een handvol blauwe bessen.

Bak de havermout ongeveer 20 a 25min in de oven tot hij binnenin gaar is.
Tip  > enkele minuten voor het einde van de baktijd, strooi ik een beetje kokosbloesemsuiker bovenop de havermout dan karameliseert deze nog een beetje

En nu smullen !!! Vergeet niet te blazen want dit is heel heet !!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.