Lunchbox special : boterhammen met healthy eiersalade

boterham met avocado-ei salade

Ik was vroeger helemaal geen fan van boterhammen, toch zeker niet in mijn lunchbox. Als ik ze om 12h moest opeten waren ze wak geworden en dan zwijg ik nog van de smaak …

De dag van vandaag ben ik nog steeds niet zo’n liefhebber van boterhammen, alleen als deze goed belegd zijn kan ik er van genieten. Een boterhammetje met kaas of hesp … nee dank u, maar met kip curry of eiersalade … ja direct.
Spijtig genoeg zitten deze salades van de supermarkt of slager altijd vol met mayonaise, daarom maak ik zulke salades liever zelf. Dan heb ik zelf de controle wat er allemaal ingaat. Bij mij geen salades op basis van mayonaise maar wel griekse yoghurt en sinds kort ook vaak avocado.
En geloof mij … ei en avocado = heerlijke combinatie … en dit heeft geleid tot een superlekkere en gezonde eiersalade die heerlijk is op of tussen een sneetje speltbrood of rijstkoek als lunch.

boterham met avocado-ei salade

Het enige probleem met zulke salades tussen je boterham … je boterham wordt er zo wak van. Mijn oplossing :
1. neem de salade in een apart potje mee en smeer je boterhammen pas tijdens je lunch. Veel lunchboxen hebben tegenwoordig aparte compartimenten (Ellipse Duo lunchbox van Rosti Mepal of de Monbento lunchbox).
2. heb je niet de mogelijkheid om je boterhammen te smeren tijdens de lunch … beleg je boterhammen dan met enkele blaadjes sla en schep daartussen de eiersalade.

boterham met avocado-ei salade

Ik sluit mijn lunch altijd graag af met een stukje fruit en een klein zoetigheidje … dat klein zoetigheidje is in dit geval gezonde honing-kokosballetje. De smaak kan je vergelijken met een samensmelting tussen een kokosmakroon en een Snickers. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ze geven je energie om de namiddag door te komen.
Het receptje kan je onder het recept van de eiersalade vinden.

boterham met avocado-ei salade

Ingrediënten Avocado-Ei salade

 • 2 avocado’s
 • 3 eieren (hardgekookt en afgekoeld)
 • 3 lente-uitjes
 • 1 el yoghurt
 • citroensap
 • Chilipoeder
 • Zeezout

Bereidingswijze

Doe het vruchtvlees van de avocado in de blender samen met 1el yoghurt, enkele druppel citroensap, snuifje chilipoeder en zeezout. Mix glad tot een creme.

Pel de hardgekookte eieren en hak ze grof.
Hak de lente-uitjes fijn.

Meng met een lepel de eieren en lente-uitjes met de avocadocreme. Breng eventueel nog op smaak met peper, zout of citroensap.

Ingrediënten honing-kokos balletjes (ongeveer 15 balletjes)

 • 90gr havermoutvlokken
 • 200gr pindakaas
 • 120gr honing
 • 60gr lijnzaad
 • 100gr gemalen kokos
 • vanille extract

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een mengkom en meng goed. Je kan dit met de hand kneden (maar plakt heel erg) of laten mengen met een keukenrobot tot een goed plakkend mengsel. Voeg eventueel nog wat honing of pindakaas toe indien het nog niet genoeg plakt.

Zet het mengsel 30min in de koelkast om op te stijven.

Rol daarna balletjes van dit mengsel en bewaar ze in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.