Een lunch moet vooral licht maar vooral voedzaam zijn voor mij, daarom kies ik vaak voor een salade als lunch. Als ik thuiswerk, kan ik makkelijk een verse salade samenstellen … als ik naar kantoor moet dan maak ik de dag voordien mijn salade al klaar.
In het begin, deed ik alle ingrediënten al samen waardoor ‘s middags alles al wak was … helemaal niet lekker.
De volgende stap was alles in aparte potjes meenemen en tijdens mijn lunchpauze alles samenvoegen … ook niet handig met die potjes.
Maar halleluja … producenten van lunchboxen hebben mijn smeekbede aanhoort, tegenwoordig heb je een ruime keuze aan lunchboxen die uit verschillende compartimenten zoals deze van Ellipse Duo van Rosti Mepal.
In deze lunchbox kan je makkelijk de natte en droge ingrediënten gescheiden houden.
Bij het samenstellen van de salade, verdwijnt hier vaak restjes van de vorige dag in. Ik ben vooral fan van een salade met kip. Als ik dus weet op welke dag ik naar kantoor ga, maak ik vaak de dag voordien kip en bak ik een stukje extra.
Ingrediënten salade (1 persoon)
- Sla
- Frambozen
- 1 kipfilet (bereid van de vorige dag)
- walnoten
- 2el suiker
Ingrediënten dressing
- 70gr frambozen (vers of diepvries)
- 1tl moster
- 2el olijfolie
- 2el appelcider azijn
- 1el suiker of honing
Bereidingswijze
Voor de gekarameliseerde noten >
Verhit een pan, doe hierin de noten en suiker. Laat de suiker smelten.
Als de suiker gesmolten is, roer de noten door de karamel.
Laat afkoelen
Voor de dressing >
Doe alle ingredienten in een blender of mengkom en mix glad.
Tip bij vulling lunchbox > probeer de kip apart te houden van de salade anders wordt de salade slap. De frambozen en noten kan je al bij de salade voegen. Doe ook de dressing in een apart potje.
Tip lunchbox > ik heb een Rosti Mepal Ellipse duo lunchbox met 2 aparte compartimenten en apart potje voor saus. Deze is ideaal voor deze salade of andere salades waarbij je ingredienten gescheiden wil houden.