Lunchbox special : salade met kip en frambozen

lunchbox salade

Een lunch moet vooral licht maar vooral voedzaam zijn voor mij, daarom kies ik vaak voor een salade als lunch. Als ik thuiswerk, kan ik makkelijk een verse salade samenstellen … als ik naar kantoor moet dan maak ik de dag voordien mijn salade al klaar.
In het begin, deed ik alle ingrediënten al samen waardoor ‘s middags alles al wak was … helemaal niet lekker.
De volgende stap was alles in aparte potjes meenemen en tijdens mijn lunchpauze alles samenvoegen … ook niet handig met die potjes.
Maar halleluja … producenten van lunchboxen hebben mijn smeekbede aanhoort, tegenwoordig heb je een ruime keuze aan lunchboxen die uit verschillende compartimenten zoals deze van Ellipse Duo van Rosti Mepal.
In deze lunchbox kan je makkelijk de natte en droge ingrediënten gescheiden houden.

lunchbox salade

Bij het samenstellen van de salade, verdwijnt hier vaak restjes van de vorige dag in. Ik ben vooral fan van een salade met kip. Als ik dus weet op welke dag ik naar kantoor ga, maak ik vaak de dag voordien kip en bak ik een stukje extra.

lunchbox salade

Ingrediënten salade (1 persoon)

  • Sla
  • Frambozen
  • 1 kipfilet (bereid van de vorige dag)
  • walnoten
  • 2el suiker

Ingrediënten dressing

  • 70gr frambozen (vers of diepvries)
  • 1tl moster
  • 2el olijfolie
  • 2el appelcider azijn
  • 1el suiker of honing

Bereidingswijze

Voor de gekarameliseerde noten >
Verhit een pan, doe hierin de noten en suiker. Laat de suiker smelten.
Als de suiker gesmolten is, roer de noten door de karamel.
Laat afkoelen

Voor de dressing >
Doe alle ingredienten in een blender of mengkom en mix glad.

Tip bij vulling lunchbox > probeer de kip apart te houden van de salade anders wordt de salade slap. De frambozen en noten kan je al bij de salade voegen. Doe ook de dressing in een apart potje.
Tip lunchbox > ik heb een Rosti Mepal Ellipse duo lunchbox met 2 aparte compartimenten en apart potje voor saus. Deze is ideaal voor deze salade of andere salades waarbij je ingredienten gescheiden wil houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.