Lunchbox special : Pastasalade in a “jar”

Pastasalad in a jar

Ik ben sinds 2 weken de trotse bezitten van enkele coole Mason Jars. Mason jars zijn bekende glazen weckpotten uit Amerika. Het heeft lang geduurd alvorens je deze in Belgie kon verkrijgen maar sinds kort zijn er enkele webshops waar je ze heel makkelijk kan bestellen nl. Mason Madness of A Day with Tia.

Pastasalad in a jar

Mason Jars zijn niet enkel bedoelt om voedsel in te wecken (chutney, confituur, sauzen, …), deze hippe potten zijn ook ideaal om smoothies of salades in te serveren. Nieuw zijn deze potten helemaal niet, Mason jar potten bestaan al sinds 1858.

Ik vind deze potten ideaal om een salade in mee te nemen of een fruitsalade. Maar ze zijn van glas … Als je zoals ik met de auto naar het werk moet en nog geen 5min moet wandelen tot mijn bureau, dan zijn er geen risico’s verbonden. Neem je het openbaar vervoer of fiets naar school of werk, dan is dit natuurlijk iets moeilijker. De potten zijn wel voorzien van dik glas.
Wat ik een enorm voordeel vind aan glas is dat het geen geur opneemt. Al mijn plastic potje waarin ik mijn lunch meeneem hadden al na 2 of 3 keer afwassen een raar “geurtje” en dan smaakt mijn eten echt niet meer.

Omdat je toch ook vooral met je oog eet, mag je lunch er toch ook goed uitzien. Met deze Mason Jar kan je leuke salades in laagjes maken.
Zeg nu zelf … ziet deze pastasalade er niet fantastisch lekker uit? En hij is nog makkelijk en vlug te maken.

Pastasalad in a jar

De onderste laag is blokjes ananas, gevolgd door gekookte pasta, blokjes paprika, hamblokjes en fijngesneden lente-ui.
Het sausje in het BNTO dressingbakje (apart te kopen) is een mengeling van yoghurt, een lepeltje mayonaise, snuifje zout, een beetje citroen en groene kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.