Bij het vullen van een lunchbox, zijn restjes van de vorige dag ideaal. Bij mij smaakt eten de volgende dag altijd beter.
Gisteren maakte ik falafels met couscous, wel vandaag neem ik dit mee als lunch. Falafels en couscous kan je zowel warm als koud eten, als er dan geen magnetron voorzien is, dan is dit geen ramp.
Ik hou er van om mijn lunch af te sluiten met fruit of iets klein zoet. Deze satés met druiven, aardbeien en gezonde brownies zijn het ideale compromis. De gezonde brownies balletjes zijn in feite gemixte dadels met een beetje cacao en amandelpoeder.
Ingrediënten Falafels
- 400gr kikkererwn (uit blik)
- 200gr erwten (diepvries)
- 3el bloem + extra om te bestuiven
- 1 citroen (zeste + sap)
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 2tl komijnzaadjes
- enkele blaadjes peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Extra > blender of mixer
Bereidingswijze
Haal de erwten uit de diepvries, doe in een vergiet en laat er even warm water overstromen zodat ze ontdooien.
Doe de erwten samen met de kikkererwten, bloem, citroenzeste, fijngehakte look, komijnzaadjes en enkele blaadjes peterselie in een blender. Voeg ook ongeveer 1el citroensap toe. Mix glad maar er mogen nog enkele stukjes inzitten. Als de textuur iets te droog is, voeg een beetje olijfolie toe.
Neem een hoopje van het mengsel in je handen en maak er een klein burgertje van. Bebloem de burgertjes nog even en leg minstens 10min in de koelkast.
Verhit een pan met een bodempje olijfolie of arachideolie en bak hierin de falafels goudbruin aan beide kanten.
Haal uit de pan en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje.
Serveertip > serveer de falafels met een beetje yoghurt of tahini
Ingrediënten fruit-brownie sate
- 10 dadels (ik gebruikte meejool dadels)
- 1 el cacao
- 100gr amandelpoeder
- vanille extract (enkele druppeltjes)
- Aardbeien
- Druiven
Extra > satestokjes
Bereidingswijze
Verwijder de pitten van de dadels.
Doe alle ingredienten in een blender of mixer en mix glad. Als het mengsel nog niet genoeg plakt, voeg dan een klein scheutje water toe.
Rol balletjes van het mengsel en zet in de koelkast om op te stijven.
Nu kan je sates maken met het fruit en de brownie balletjes