Dit cakeje is er eentje om duimen en vingers van af te likken hoor. Ik sta vooral niet in voor de gevolgen na het eten van slechts één hapje van deze Oreo cake met frambozen. Cake, Oreo’s en frambozen … hoef ik nog meer te zeggen :-D. Een goddelijkheid die spijtig genoeg ook nog eens super easy en met bijzonder weinig werk te maken is 😉
Surprise Surprise
Ik had al cake, Oreo’s en frambozen vermeld en dan ben ik nog een element vergeten. Ja, het wordt nog beter! Binnenin deze cake zit ook nog eens een “cheescake” laagje verstopt. Oeps sorry 😀
Dit is echt zo’n cakeje om even te vergeten dat de vakantie nu echt wel “over and out” is. Of misschien is die net begonnen voor jullie dus dan is dit ook een ideaal feesttaartje. Kortom ideaal voor op ieder moment!
Upgrade van de klassieke cake
Bloem, suiker, boter en eitje … de klassieke elementen van een cake en die heb je ook nodig voor deze versie. Ze worden echter nog aangevuld door melk en yoghurt waardoor deze cake lekker luchtig worden. De yoghurt zal ook zorgen voor een frisse toets tussen al die zoetigheid.
De Oreo’s gaan er natuurlijk niet in z’n geheel in. Een deel gaan we fijnmalen en mengen met de bloem. De resterende koekjes hakken we grof zodat je in de cake nog een lekkere bite hebt.
To bundt or not to bundt
Ik gebruikte voor deze Oreo cake een typische bundt cake. Natuurlijk kan je hier ook een klassieke rechthoekige of ronde cakevorm voor gebruiken, enkel vind ik een bundt cakevorm er iets mooier en feestelijker uitzien.
Het gebruiken van een bundt vorm heeft natuurlijk wel een risico … het ontvormen. Daar kan het soms wel eens mislopen, gebeurt bij mij ook regelmatig hoor. Heel belangrijk dus om de bakvorm goed in te vetten en te bebloemen. Eenmaal gebakken, laat je de cake best eerst 15min afkoelen om dan te ontvormen. Komt de cake nu echt niet los dan kan je hem ook even in de diepvries steken. De koude zal zorgen dat de cake gaat krimpen.
Oreo cake met frambozen
Equipment
- (Bundt) cakevorm
Ingrediënten
Cake
- 200 gr Oreo's + extra om af te werken
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 175 gr boter (op kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 150 ml yoghurt
- 100 ml melk
- 175 gr frambozen
- 100 gr witte chocolade om af te werken
Cheesecake vulling
- 300 gr roomkaas
- 85 gr suiker
- 8 gr vanillesuiker
- 1 eigeel
- 25 gr maizena
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet de bakvorm in met wat boter en bebloem.
- Doe alle ingredienten voor de cheesecake vulling in een mengkom en mix los. Zet even opzij.
- Doe 150gr oreo's in een blendertje en maal tot fijne kruimels. Hak de resterende Oreo's grof. Meng de Oreo kruimels met de bloem en zet even opzij.
- Doe de boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Klop licht en romig voor een paar minuten.Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door.Voeg nu afwisselend in kleine delen het Oreo-bloem mengsel, melk en yoghurt toe. Mix tot een mooi glad deeg.Spatel hieronder vluchtig de frambozen en de grof gehakte Oreo's.Schep de helft van het deeg in de bakvorm, spreid goed uit en zorg dat de zijkanten ook al wat bedekt zijn, creeer je kuiltje. Schep in het kuiltje de cheesecake vulling.Schep hierp het resterende deeg en spreid goed uit. Bak de cake voor zo'n 1H a 1H10, check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.Als de cake iets te bruin wordt, kan je deze afdekken met aluminiumfolie.Laat eerst zo'n 25 a 30min afkoelen alvorens voorzichtig te ontvormen.Laat volledig afkoelen.
- Als afwerking, smelt de witte chocolade en giet deze over de cake.Werk af met nog wat resterende grof gehakte Oreo's en frambozen.Smakelijk