Havermout-cottage cheese cakejes

Havermout-cottage cheese cakejes

Wat een heerlijk lenteweertje!
Het zou zo’n mooi loopweer zijn maar helaas pindakaas deze blogster heeft een loopblessure… Buiten wat crosstrainen, roeien en wandelen houdt het op voor mij momenteel.
Maar zoals ze zeggen “elk nadeel heeft zijn voordeel”, er is nu iets meer tijd vrijgekomen om te koken en bakken. Vooral dat bakken heb ik de laatste dagen heel veel gedaan … van een “showstopping” stapelcake tot pannenkoeken, van een wafelenbak tot gezonde tussendoortjes.

Havermout-cottage cheese cakejes

De volgende dagen/ weken zullen jullie hiervan zeker het resultaat van zien, sommige dienen echter nog wat gefinetuned worden. Wat wel direct een schot in de roos was, waren deze “easy peasy” gezonde havermout-cottage cheese cakejes.
En of ze “easy peasy” zijn! Je hoeft alle ingredienten gewoon in een blender te doen, mixen in een muffinbakvorm scheppen en 25min later zijn ze klaar.

Havermout-cottage cheese cakejes

Ingrediënten (ongeveer 12 mini-cakejes)

  • 2 (rijpe) bananen
  • 90gr havermout
  • 225gr cottage cheese
  • 2 eieren
  • vanille essence
  • 1el honing of maple syrup
  • handvol blauwe bessen en/of frambozen

Extra > muffinvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de muffinvorm in.

Doe de bananen, havermout, cottage cheese, eieren, vanille essence en honing (of maple syrup) in een blender of foodprocessor en mix tot een gladde massa.
Vul de vormpjes met het deeg.
Verdeel de bessen over de vormpjes en bak de cakejes ongeveer 25min in de oven.
Check met een sateprikker of ze gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Bewaar de cakejes luchtdicht.

Smullen maar!

Cottage cheese havermout cakejes-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.