Tegenwoordig staat hier wekelijks wel een Italiaanse gerechtje op tafel … Involtini, Polpette en ook van dit gerechtje spat “Italia” helemaal af.
Waarom zo veel Italiaans op het menu?
Heel simpel … het vakantiegevoel dat je ervan krijgt, bevatten altijd een heleboel verse groenten en hun simpelheid. Deze 3 elementen vatten in het kort dit gerechtje samen.
Een traditionele ragù maak je met gehakt met als ultieme geheim lang en traag garen. Deze ragù is totaal het tegenoverste, geen vlees wel 100% groenten en klaar in minder dan een uurtje.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 venkel
- 4 teentjes look
- 400gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1tl chilivlokken
- 1tl suiker
- 400gr pasta
- 50gr olijven (in schijfjes gesneden)
- Peper en zout
- Extra > Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Pel de ui en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Snij de aubergine in blokjes.
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de venkel en snij in blokjes.
Verdeel de groenteblokjes in een ovenschaal/ bakplaat. Giet hierover een beetje olijfolie, hussel door elkaar en rooster de groenten ongeveer 30min in de oven tot ze gaar zijn.
Hussel tijdens het bakken door de groenten.
Pel ondertussen de teentjes look en hak fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak hierin even de look. Laat niet bruin worden.
Voeg de tomatenblokjes, chilivlokken, suiker en 400ml water toe. Breng aan de kook en laat 20min zachtjes sudderen.
Voeg de geroosterde groenten toe aan de saus en laat nog 10min zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.
Doe de gare pasta bij de groentesaus, meng even.
Doe hierbij de schijfjes olijven en kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de pasta met eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Smakelijk!