Een brood zonder te kneden tot je armen er bijna afvallen en ook
geen uren moeten rijzen, dat zou toch fantastisch zijn.
Bij dit glutenvrij havermoutbrood met peer en veenbessen hoef je al dat
“zware werk” niet te doen, gewoon alles mengen en bakken maar.
In iets meer dan 1h heb je dit heerlijke gezonde brood gebakken dat ideaal is als ontbijt of als gezonde snack.
Ik heb gekozen om er stukjes peer en gedroogde veenbessen aan toe te voegen.Ik had nog een rijpe peer liggen wat ideaal is om in dit brood te verwerken.Je zou de peer ook kunnen vervangen door appel.
En in plaats van gedroogde veenbessen zou je rozijnen, dadels of gedroogde vijgen kunnen gebruiken. Experimenteer zou ik zeggen.
Ingrediënten
- 200gr havermoutmeel (dit verkrijg je door havermoutvlokken fijn te malen met een blender)
- 100gr havermout
- 200ml melk (ik gebruikte amandelmelk van alpro maar sojamelk of gewone melk kan ook)
- 4 a 5 el honing
- 4 eieren
- 1 rijpe peer
- 100gr gedroogde veenbessen
- 1/2 TL kaneel
- 1/2 KL bakpoeder
- Optioneel > zonnebloempitten, lijnzaad, amandelschilfers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180graden.
Vet een bakblik/cakevorm in met kokosolie en leg op de bodem bakpapier**.
Meng het havermoutmeel, havermoutvlokken, melk, honing, eieren, zonnebloempitten, bakpoeder en lijnzaad goed.
Schil de peer en snij in kleine blokjes
Voeg de stukjes peer en gedroogde veenbessen toe aan het deeg en meng nog even goed.
Doe het deeg in het bakblik of cakevorm en strooi op de bovenkant amandelschilfers (optioneel)
en zet ongeveer 50 a 60min in de voorverwarmde oven (hangt af van de oven).
Check met een satéprikker of het brood gaar is.
Haal uit de oven en laat even afkoelen. Haal het brood uit het bakblik,
verwijder het bakpapier en laat verder op een rooster afkoelen
Zodra het brood is afgekoeld, verpak het in aluminiumfolie.
**Ik snij altijd een lange strook bakpapier af. Je kan dan de onderkant en 2 zijkanten van een bakblik bedekken waardoor je na het bakken het brood er makkelijk kan uithalen.