Enkele weken geleden heb ik voor het eerst aardpeer gegeten. Ik was aangenaam verrast door de zoete zachte smaak van deze vergeten groente. Omdat het momenteel nog volop het seizoen is van de aardpeer, wilde ik deze groente ook eens in mijn eigen keukentje uitproberen. Ik maakte er deze heerlijke puree van aardpeer met grijze garnalen en ei mee.
Geen super fancy gerechtje, wel super yummie en comfy! Een smeuige stoemp, wat grijze garnalen en een eitje. De gevorderden onder ons kunnen het eitje pocheren of bak gewoon een simpel spiegeleitje.
Ingrediënten (4 personen)
- 800gr aardperen
- 500gr aardappelen
- 500gr grijze garnalen
- 4 eieren
- Enkele bieslooktakjes fijngesneden (of fijngesneden uit de diepvries)
- 1 blokje kippenbouillon
- Peper en zout
- Optioneel > hazelnootolie (te koop bij Delhaize)
Bereidingswijze
Schil de aardperen. Dit is niet gemakkelijk maar met een dunschiller lukte het redelijk goed.
Snij de aardperen in kleine blokjes.
Schil de aardappelen snij in grote blokken.
Omdat we de aardperen en aardappelen samen garen, kan je best de aardpeer in kleine blokjes
snijden zodat ze samen gaar zijn met de aardappel.
Doe de aardappelen en aardpeer in een ruime kookpot met water,
voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Kook ze gaar in 20min.
Giet af als ze beide gaar zijn.
Voeg een scheutje hazelnootolie toe (= optioneel) en kruid met peper en zout. Stamp de aardappelen en aardpeer tot een gladde stoepmp. Voeg de bieslooksnippers toe en meng nog even goed.
Pocheer ondertussen de eieren.
Leg een hoopje stoep op een bord, strooi er een beetje grijze garnalen over en
werk af met een gepocheerd ei.
Smullen maar !!
ziet er heerlijk uit!!!!
Dank u!
Het was ook heerlijk 😉