Healthy Fast Food Friday : Kipnuggets met groentefrietjes

Chicken nuggets met groentenfrietjes-3

Het is weer vrijdag en na een drukke werkweek heb je meestal niet veel tijd of zin om nog te koken. Dus wat doen we dan, we gaan naar de frituur, pizzeria of kebabzaak. Zo 1 of 2 keer in de maand moet kunnen, vind ik. Maar om dit wekelijks te doen, is toch iets te veel van het goede voor zowel de lijn als voor de portemonnee. Maak daarom eens zelf kipnuggets met frietjes, zonder je friteuse te moeten bovenhalen. Je hebt er niet veel werk aan, is veel gezonder en ook heel lekker.

Chicken nuggets met groentenfrietjes-3
Je leest het hierboven goed, je hoeft hiervoor geen friteuse te gebruiken. We bakken de nuggets en de frietjes in de oven. Ideaal dus voor mensen die geen friteuse hebben (zoals mezelf).

Voor de frietjes gebruikte ik geen gewone aardappelen maar pastinaak en zoete aardappel.

Ingrediënten kipnuggets (2 personen)

 • 2 kipfilets
 • Panko
 • Paprika kruiden
 • Grof zeezout
 • 1 a 2 eiwitten
 • 1 a 2 el bloem

Ingrediënten groentefrietjes

 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 pastinaak
 • Arachideolie
 • Paprika kruiden
 • Grof zeezout

Bereidingswijze

We beginnen eerst met de frietjes omdat deze iets langer in de oven moeten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een grote bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij in lange reepjes en leg op de bakplaat. Strooi een beetje paprikapoeder en grof zeezout over de frietjes en giet er een beetje olie over. Hussel dit even goed door. Zet in de oven voor ongeveer 25 a 30min. Meng de frietjes tijdens het bakken een paar keer.

Chicken nuggets met groentenfrietjes-3

Terwijl de frietjes in de oven staan, kan je de kipnuggets maken.

Neem 2 diepe borden of kommen. Doe in de eerste kom het eiwit en kluts dit even.
Strooi in de andere kom de panko en voeg een beetje paprikakruiden en grof zeezout toe.
Neem een diepvrieszakje en doe hierin 2 el bloem.

Snij de kipfilet in reepjes of blokjes. Doe de kipblokjes in het diepvrieszakje met de bloem. Schud even goed zodat er rond elk stukje kip bloem hangt.
Leg de bebloemde kippenstukjes dan in het eimengsel en daarna in de panko. Zorg dat er genoeg panko aan het stukje kip hangt. Leg de kip op een ovenschaal die bekleed is met bakpapier.

Chicken nuggets met groentenfrietjes-3

De kip mag nu mee in de oven bij de frietjes. De kip heeft ongeveer 10 a 15min nodig (hangt van de grootte van de stukjes kip af). Draai na 7min de nuggets om. Je kan de laatste minuten, de ovengrill nog opzetten zodat het korstje bruin kan worden.

ALs de frietjes en nuggets gaar zijn, haal uit de oven en aanvallen !!!

Serveer hierbij een slaatje met een beetje mayonaise of ketchup.

Fijn weekend !!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.