Eend met sinaasappel, dat is een klassieke smaakcombinatie, denk maar aan canard a l’orange. Maar kip met sinaasappel, zou dat werken? Ik heb het uitgeprobeerd en het was heerlijk.
Ik gebruikte voor dit gerecht kippenbouten die ik de avond voordien heb gemarineerd in een kruidig mengsel met gember. De volgende dag doe je de kip in een ovenschotel en voeg je sinaasappelstukken toe en 50min laten bakken in de oven. Met als resultaat kruidige en sappige kippenbouten.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 kippenbouten (met vel)
- 2 sinaasappels
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- Grof zeezout
- Olijfolie
Ingrediënten Marinade
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2el citroensap
- 2el honing
- 1kl geraspte verse gember
- 1el paprikapoeder
- 1kl kurkuma
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze marinade
Neem een kleine kom en meng hierin alle ingredienten van de marinade.
Neem de kippenbouten en lig in een ruime schaal. Verdeel de marinade over de kippenbouten. Doe ook wat marinade onder het vel. Dek de schotel af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Laat de kip minstens 12h marineren (langer mag ook)
Bereidingswijze (volgende dag)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime ovenschaal en vet in met een scheutje olijfolie.
Pel de sjalot en snij grof. Pel de teentjes look en snij in plakjes. Snij de sinaasappel (met schil) in grove parten. Doe de sjalot, look en sinaasappel in de ingevette ovenschaal en meng goed.
Leg hierop de gemarineerde kippenbouten met velkant naar beneden.
Bak de kip gaar in ongeveer 50min (hangt van je oven af). Na ongeveer 25min bakken, draai je de kippenbouten zodat de velkant naar boven ligt en laat verder bakken.
Als de kip gaar is, haal uit de oven er serveer meteen.
Je kan dit serveren met gebakken aardappelen of rijst.
Laat het smaken!!!