Zelf pesto maken is heel makkelijk en ook snel klaar. Je hebt enkel heel veel verse basilicum nodig.
Deze van oorsprong Italiaanse saus kan je voor veel gerechtjes gebruiken. Verwerk het onder pasta of gebruik het als dressing of op een pizza.
Ingrediënten
- 3 handjes basilicum (inclusief steeltjes)
- 40gr pijnboompitten
- 50gr parmezaanse kaas
- 1 teentje look (gepeld)
- 20ml water
- 20ml olijfolie
- Peper en zout
- Eventueel een beetje citroensap
Bereidingswijze
Doe de pijnboompitten in koekenpan (zonder olie) en rooster ze goudbruin. Schud op tijd met de pan anders worden ze vlug zwart.
Doe alle ingredienten in de blender en mix tot een gladde saus.
Vind je de pesto iets te dik, voeg dan nog een beetje water of olijfolie toe.
Voeg eventueel ook nog een beetje citroensap toe. En kruid met peper en zout.
Voila meer is het niet
Tip !! Doe de pesto in een luchtdicht potje zodat je de saus enkele weken kan bewaren.