Pasta pesto kip

pasta pesto kip

Gisteren toonde ik jullie hoe je gemakkelijk en snel zelf pesto kan maken. Vandaag gaan we deze Italiaanse saus gebruiken in een heerlijke, simpele pasta met kip. Deze pasta is ideaal na een drukke werkdag en je hebt helemaal geen zin meer om nog lang te moeten koken.

pasta pesto kip

Ingrediënten

  • 4 a 5 el pesto (zie recept)
  • 2 grote kipfilets
  • 350gr pasta (ik gebruikte spirelli)
  • 2 handjes pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleine stukjes en kruid met peper en zout.

Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip goudbruin.

Kook de pasta gaar zoals vermeld op de verpakking.

Verhit nog een pan zonder olijfolie en rooster hierin de pijnboompitten. Schud op tijd met de pan om aanbranding te vermijden.

En nu gaan we alles mengen. Voeg naar smaak enkele lepels (ik gebruikte 4 a 5 el) zelfgemaakte pesto toe aan de pasta, de gebakken stukjes kip en de geroosterde pijnboompitten.

Kruid met peper en zout naar smaak

Laat het smaken!!!

 

1 thought on “Pasta pesto kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.