Vandaag gaan we eens iets anders doen … Geen receptje van mezelf maar van een andere Belgische Foodblog nl. Een Bord vol. Op deze foodblog van Elien en Robbe vind je een heleboel heerlijke recepten van gezond tot kleine snoepertjes
![Een bord vol: romige tomaat-ravioli soep](https://elienscuisine.be/wp-content/uploads/2015/02/Pasta1-e1424526182569-300x177.jpg)
Hallo foodies! Laat ik me eerst even voorstellen: mijn naam is Elien. Ik ben een psychologe in opleiding en een foodlover in hart en nieren. Ik denk dat koken bij mij er van jongs af aan al in zat. In mijn speelgoedkeukentje fantaseerde ik reeds over ‘al de potjes die ik later als ik groot was’ zou klaarmaken. Tijdens mijn tienerjaren kookte ik wel eens af en toe maar toen lag de focus eerder op andere dingen, zoals drinken ;). Toen ik 4 jaar geleden op kot/kamers ging, heb ik mijn passie voor koken pas écht ontdekt. Sindsdien is er geen stoppen meer aan!
Het grootste deel van mijn vrije tijd breng ik door met het lezen van kookboeken, het speuren naar leuke kookblogs (zo ben ik deze van Elien ook tegen gekomen), het non-stop kijken naar het kookkanaal op tv, … Ik ben gewoon verslaafd aan koken.
Samen met mijn vriend Robbe ben ik ongeveer 4 maand geleden een foodblog begonnen, namelijk : een bord vol. Toeval wil dat ook hij graag achter de potten staat en daarbij ook een passie heeft voor fotografie. Zo komen de foto’s van onze bordjes tot stand.
Naar de combinatie ‘gezond en lekker’ zijn wij steeds op zoek. Je zal op onze blog dan ook een groot aantal gezonde recepten vinden. Maar, wij zijn ook maar mensen dus af en toe word er ook wel eens goed gezondigd. Eten betekent voor ons vooral genieten, en die ervaring willen we graag met anderen delen!
Smakelijk!
Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels boter
- 1 ajuin, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 30gr bloem
- 3,5 kippenbouillonblokjes, opgelost in 750ml kokend water
- 1 blik gepelde tomaten in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 250gr ravioli of tortellini, gevuld met kaas
- 40gr parmezaanse kaas
- 125gr hamblokjes (of meer naar keuze)
- 100gr spinazie
- 120nl (slag)room
- zout en peper
- Provençaalse kruiden
- Basilicum om te dresseren
Instructies
- Smelt de boter in een pan op een matig vuur en stoof de ajuin even aan.
- Doe de knoflook erbij en laat deze ook een minuutje meestoven.
- Voeg de bloem toe en laat al roerend even meebakken. Nu krijg je
- een roux waarmee je de soep gaat binden.
- Voeg de bouillon, de tomaten, de tomatenpuree en de ravioli of
- tortellini toe. Zet het vuur wat lager en laat alles zo’n 10 a 15
- minuten koken.
- Doe de parmezaanse kaas en de hamblokjes erbij en roer goed om.
- Voeg dan nog de spinazie toe en laat die meekoken tot die
- gekrompen is.
- Als laatste roer je de room er onder.
- Kruid naar smaak met peper, zout en wat Provençaalse kruiden.
- Dresseer met enkele blaadjes basilicum.
![Een bord vol: romige tomaat-ravioli soep](https://elienscuisine.be/wp-content/uploads/2015/02/Pasta31-300x226.jpg)
Voor nog meer heerlijke receptjes ga naar > http://www.eenbordvol.be