Sinds kort heb ik de zoete aardappel of de bataat ontdekt. En daardoor is deze ovenschotel met zoete aardappel en gehakt tot stand gekomen. Deze ovenschotel is makkelijk op voorhand te maken en heerlijk tijdens deze koude wintermaanden.
Wisten jullie trouwens dat zoete aardappel eigenlijk geen familie is van de gewone aardappel? En dat ze veel gezonder zijn dan de gewone aardappel? Zoete aardappelen bevatten minder koolhydraten dan de normale aardappel.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 grote zoete aardappelen
- 1 gewone aardappel
- 500gr kippengehakt
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 wortel
- 400gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1el tomatenpuree
- 200ml kippenbouillon
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Schil de aardappels, snij ze in grove stukken (zorg dat ze allemaal even groot zijn) en kook gaar.
Ondertussen kan je het groenten-gehaktmengsel maken.
Pel de ui en snij fijn. Schil de wortel en snij fijn. Pel de look.
Neem een ruime braadpan en verhit deze. Voeg een scheutje olijfolie toe.
Stoof de ui hierin glazig.
Voeg het gehakt toe en bak rul.
Voeg de wortel toe en laat ook even meestoven.
Voeg een lepel tomatenpuree toe en laat even meebakken.
Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en de kippenbouillon. Laat ongeveer 20min zachtjes sudderen.
Als de aardappelen gaar zijn, giet af en stamp fijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime ovenschaal. Doe hierin het tomaten-gehaktmengsel. Schep hierop de aardappelpuree en strijk glad.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 a 25min.
Laat het smaken !!!