Tijd om dat pak havermout nog eens boven te halen 🙂 en deze yummie havermoutmuffins met kokos en blauwe bessen te bakken.
Heel ver hoef ik daar niet voor in mijn kast te duiken want zoals jullie misschien wel weten ben ik Mrs Havermout. Dit powerfood heb ik gewoon altijd standaard in huis om er mijn kassieke havermoutpapje mee te maken of een lading granola of havermoutwafels … ja de receptjes met havermout die ik al heb gemaakt is ondertussen eindeloos geworden.
En we gooien er nog een havermoutreceptje bij in de vorm van deze super simpele muffins. Muffins die je makkelijk al een paar dagen op voorhand kan bakken waardoor je een snel gezond ontbijtje hebt, of een tussendoortje of een snack voor na je workout. Muffins voor op ieder moment van de dag.
Ingrediënten (+/- 15 muffins)
- 50ml kokosolie (gesmolten)
- 150ml yoghurt (natuur)
- 2 eieren
- 150gr speltmeel (of gewone patisseriebloem)
- 75gr havermout
- 100gr geraspte kokos
- 1tl zeste van limoen (fijn geraspt)
- 2tl bakpoeder
- 1tl kaneel
- 70ml agevesiroop (of honing of maple syrup)
- 250gr blauwe bessen
- Extra = muffin bakvorm + papieren bakvormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de papieren bakvormpjes in de muffin bakvorm.
Klop de eieren los in een kom.
Voeg de kokosolie, yoghurt, zeste van limoen en honing toe. Meng goed.
Voeg dan de droge ingrediënten toe (speltmeel, havermout, kokos, bakpoeder en kaneel). Meng goed, het is een vrij dik deeg.
Spatel op het laatste de blauwe bessen onder het deeg.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes.
Bak de muffins mooi goudbruin in de oven voor zo’n 25 a 30min tot ze mooi gaar zijn binnenin.
Haal uit de oven eens ze gebakken zijn en laat afkoelen.
Bewaar de muffins luchtdicht.
Smakelijk!