Cupcakes met chocolade en pindakaas

Cupcakes met chocolade en pindakaas

“The older you get, the more sprinkles you can use”
En we mogen weer kaarsjes uitblazen … 33 om precies te zijn. Omdat ik niet graag herinnerd wil worden aan het feit dat ik op “tram 3” zit, laten we die 33 kaarsjes maar links liggen. We gaan voor heel veel kleurrijke “sprinkles” op deze cupcakes met chocolade en pindakaas. Ja, als je jarig bent dan verdien je toch echt wel iets extra vind ik zo. En mij kan je echt blij maken met cake, chocolade en pindakaas 😀

Cupcakes met chocolade en pindakaas

Ja, een heleboel mensen zullen gruwelen van de gedachten pindakaas maar ik kan jullie aanraden om ze toch een kans te geven.
De cakejes zelf hield ik gewoon klassiek maar toch smaakvol en smeuïg. De topping heeft eigenlijk de smaak van snickers … een botercrème met een royale vleug pindakaas en cacaopoeder.

Cupcakes met chocolade en pindakaas
Cupcakes met chocolade en pindakaas
Cupcakes met chocolade en pindakaas

Ingrediënten cupcakes (+/- 12 a 14 cupcakes)

  • 175gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 225gr suiker
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 1tl vanille essence
  • 165gr melk
  • 60gr zure room
  • 300gr zelfrijzende bloem
  • Extra : cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediënten topping

  • 250gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr pindakaas
  • 60gr cacaopoeder
  • 1tl vanille essence
  • 300gr poedersuiker
  • 50ml room (op kamertemperatuur heel belangrijk) (*)
  • Extra : spuitzak met spuitmondje + sprinkles/deco

(*) alle ingrediënten dienen dezelfde temperatuur te hebben

Bereidingswijze

Begin met het maken van de cupcakes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de papieren vormpjes in de cupcake bakvorm.
Roer de melk met de zure room los.
Doe margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met de suiker en vanille essence. Klop romig en luchtig.
Voeg één voor één de eieren en eigeel toe en mix goed.
Voeg nu afwisselend in porties wat bloem en van het melk-zure room mengsel toe. Mix tot een mooi glad deeg.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes. Vul ze niet volledig aangezien ze nog wat zullen rijzen tijdens het bakken.
Bak de cakejes zo’n 20 a 25min gaar en mooi goudbruin.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze eerst 10min ietwat afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen

Voor de topping
Doe de zachte margarine/boter samen met de pindakaas in een mengkom. Klop mooi romig en luchtig voor een paar minuten.
Voeg dan de poedersuiker, cacao en vanille toe en meng tot een mooie gladde crème. In het begin zal dit heel droog en korrelig zijn maar blijf mixen, het komt goed 😉
Voeg op het laatste de room toe en klop nog even goed.
Schep de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de afgekoelde cakejes. Werk af met heel veel sprinkles

Smullen maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.