“The older you get, the more sprinkles you can use”
En we mogen weer kaarsjes uitblazen … 33 om precies te zijn. Omdat ik niet graag herinnerd wil worden aan het feit dat ik op “tram 3” zit, laten we die 33 kaarsjes maar links liggen. We gaan voor heel veel kleurrijke “sprinkles” op deze cupcakes met chocolade en pindakaas. Ja, als je jarig bent dan verdien je toch echt wel iets extra vind ik zo. En mij kan je echt blij maken met cake, chocolade en pindakaas 😀

Ja, een heleboel mensen zullen gruwelen van de gedachten pindakaas maar ik kan jullie aanraden om ze toch een kans te geven.
De cakejes zelf hield ik gewoon klassiek maar toch smaakvol en smeuïg. De topping heeft eigenlijk de smaak van snickers … een botercrème met een royale vleug pindakaas en cacaopoeder.



Ingrediënten cupcakes (+/- 12 a 14 cupcakes)
- 175gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
- 225gr suiker
- 2 eieren + 1 eigeel
- 1tl vanille essence
- 165gr melk
- 60gr zure room
- 300gr zelfrijzende bloem
- Extra : cupcake bakvorm + papieren vormpjes
Ingrediënten topping
- 250gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
- 200gr pindakaas
- 60gr cacaopoeder
- 1tl vanille essence
- 300gr poedersuiker
- 50ml room (op kamertemperatuur heel belangrijk) (*)
- Extra : spuitzak met spuitmondje + sprinkles/deco
(*) alle ingrediënten dienen dezelfde temperatuur te hebben
Bereidingswijze
Begin met het maken van de cupcakes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de papieren vormpjes in de cupcake bakvorm.
Roer de melk met de zure room los.
Doe margarine/boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) samen met de suiker en vanille essence. Klop romig en luchtig.
Voeg één voor één de eieren en eigeel toe en mix goed.
Voeg nu afwisselend in porties wat bloem en van het melk-zure room mengsel toe. Mix tot een mooi glad deeg.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in de vormpjes. Vul ze niet volledig aangezien ze nog wat zullen rijzen tijdens het bakken.
Bak de cakejes zo’n 20 a 25min gaar en mooi goudbruin.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze eerst 10min ietwat afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen
Voor de topping
Doe de zachte margarine/boter samen met de pindakaas in een mengkom. Klop mooi romig en luchtig voor een paar minuten.
Voeg dan de poedersuiker, cacao en vanille toe en meng tot een mooie gladde crème. In het begin zal dit heel droog en korrelig zijn maar blijf mixen, het komt goed 😉
Voeg op het laatste de room toe en klop nog even goed.
Schep de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes op de afgekoelde cakejes. Werk af met heel veel sprinkles
Smullen maar!