Pizza als ontbijt? Yes please 🙂
Natuurlijk niet zo’n vettige versie met tomatensaus en veel kaas, integendeel deze havermout ontbijtpizza is super gezond en extreem voedzaam 😉
Ik zweer nu bijna al 4 jaar trouw aan mijn havermoutpap als ontbijt, soms wel eens afgewisseld met een frisse smoothiebowl. In die 4 jaar heb ik mijn vertrouwd papje al op 101 manieren klaargemaakt en nu heb ik een nieuwe versie uitgeprobeerd en deze is voor 200% geslaagd nl. in de vorm van een pizza belegd met een beetje griekse yoghurt en heel veel vers fruit … zalig om dit als ontbijt te kunnen eten.
Ingrediënten voor 1 havermoutpizza
- 45gr havermout
- 1 (rijpe) banaan
- 2el amandelpoeder
- 2el honing
- Vanille essence
- 3 a 4el griekse yoghurt
- Vers fruit > bessen, aardbeien, nectarine, kersen, …
Extra > een vel bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Plet de banaan en meng deze met de havermout, amandelpoeder, honing en vanille essence.
Schep dit mengsel op een vel bakpapier en maak er een mooie rond pizza van.
Bak de havermoutpizza ongeveer 15min in de oven.
Tip > de bodem blijft zacht ook na het bakken.
Leg de pizza op een bord.
Lepel hierop een beetje griekse yoghurt en werk af met veel fruit.
Serveer direct!
Smakelijk !
Hey daar Elien,
Wat is dit smullen👍Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Mvg Jos