Spicy gegrilde garnalen met carpaccio van tomaten

Spicy garnalen met carpaccio van tomaat

Een heel week heb ik er naar uitgekeken om eindelijk nog eens die BBQ aan te kunnen steken. Veel kansen hebben we dit jaar nog niet gehad dus dat werd dubbel en dik genieten. Het weer was zalig, niet te warm en niet te koud, niet al te veel wespen en het belangrijkste heerlijk “food” waaraan ik amper werk had.
Dit keer geen bergen vlees op de grill en geen bomvolle kom met aardappelsla en rauwe groenten, maar wel een licht voorgerechtje met spicy gegrilde garnalen en als hoofdgerecht gemarineerde steak satés. Yes yes, een BBQ-etentje met 2 gangen … moet ook kunnen he ;-), is eens iets anders dan anders.

Spicy garnalen met carpaccio van tomaat

We zijn gestart met deze heerlijke “spicy” gegrilde garnalen die ons die heerlijke zomerse “vibes” gaven. We waanden ons precies op een strandje in Andalucia 🙂 … jaja dat doen deze garnalen met je.
Dit gerechtje geeft je niet enkel dat zomers vakantiegevoel, het geeft je ook amper werk. Het mengen van de kruiden en de tomaten fijnsnijden kan je makkelijk op voorhand doen. Wanneer de BBQ dan warm is, hoef je enkel de garnalen even te dippen in het kruidenmengsel en bakken.

Spicy garnalen met carpaccio van tomaat

Tip > Je kan deze garnalen ook gewoon in een grillpan of gewone pan maken.

Ingrediënten  (4 personen)

 • 20 reuzengarnalen of scampi’s (gepeld)
 • 2tl gerookt paprikapoeder
 • 1/2tl cayennepeper
 • 1tl bruine suiker
 • 1/2tl komijn
 • 1/2tl korianderpoeder
 • 3 a 4 tomaten (indien mogelijk gebruik Coeur de Boeuf tomaten)
 • 1/2 rode ui (fijngesneden)
 • Basilicum blaadjes
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingswijze

Begin met de tomaten in zeer dunne plakjes te snijden.
Verdeel deze plakjes over de verschillende borden, strooi hierover een beetje rode ui, enkele basilicum blaadjes en kruid met peper en zout. Giet eventueel ook een olijfolie over de tomaten.
Zet even opzij.

Meng het gerookt paprikapoeder met de cayennepeper, bruine suiker, komijn, korianderpoeder en een snuifje zout.

Laat ondertussen een grillpan of BBQ zeer heet worden.
Dep de garnalen een beetje droog, vet ze in met een beetje olie.
Dip de garnalen in het kruidenmengsel en grill ze in de pan of BBQ (+/-2min per kant)
Haal de garnalen uit de pan of BBQ en serveer direct bij de carpaccio van tomaat

Smakelijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.