Maandag postte ik al die heerlijke “spicy” gegrilde garnalen van ons BBQ-etentje van voorbije weekend. Vandaag het gerechtje dat daarop volgde en dat hier nog meer op tafel zal staan omdat het gewoon zo snel klaar is en fantastisch qua smaak. Je hoeft natuurlijk niet speciaal de BBQ aan te steken enkel en alleen voor deze satés, in een gewone grillpan of andere pan lukt het ook.
Misschien staat dit gerechtje het aankomende hopelijk warme lange weekend wel terug op het menu … Als jullie mij volgen op Facebook of Instagram, hebben jullie misschien gezien dat ik een waanzinnig leuk verjaardagscadeau van mijn allerliefste boyfriend heb gekregen nl. een BIG GREEN EGG … Ja hoor, je leest het goed een BIG GREEN EGG!!
Wel twee weken te vroeg omdat ik pas 25AUG verjaar maar als je zoiets koopt dan kan je dat niet zomaar verstoppen ;-). Maar je hoort mij niet klagen hoor 🙂 … ik kan niet wachten om mijn nieuwe derde liefde (naast mijn vriend en mijn hond) voor de eerste keer aan te steken. Mijn verslag en de eerste gerechtjes over mijn nieuwe speeltje zullen zeker hier nog volgen.
En bij deze heerlijke simpele satés hoort een simpel zomers bijgerechtje in de vorm van een rijstsalade met wortel, komkommer, lente-ui en radijsjes … Lekker simpel dus 🙂
Ingrediënten steak saté (2 personen)
- 300gr steak
- 3el sojasaus
- 4el citroensap
- 2 teentjes look (fijngesneden)
- +/- 15gr gember (fijngeraspt)
- Snuifje chilivlokken (of cayennepeper)
Extra > satestokjes
Ingrediënten rijstsalade
- 200gr gekookte rijst (koud)
- 1/2 komkommer
- 2 wortelen
- 3 lente-uitjes
- enkele radijsjes
- Citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met de marinade.
Meng hiervoor de sojasaus, citroensap, fijngesneden look, fijngeraspte gember en snuifje chilivlokken.
Snij de steak in gelijke blokjes en leg in de marinade. Meng even.
Laat de steak ongeveer 20 a 30min marineren.
Ondertussen kan je de rijstsalade maken.
Halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snij de in kleine blokjes.
Rasp de wortelen of snij dunne slierten met behulp van een dunschiller.
Hak de lente-ui fijn.
Snij de radijsjes in dunne plakjes.
Meng de groenten met de koude rijst. Breng op smaak met een beetje citroensap, een scheutje olijfolie en peper en zout.
Verhit een grillpan of BBQ.
Rijg enkele stukjes vlees op een satestokjes.
Bak de sate ongeveer 3 a 5mim per kant in de pan of BBQ (naar gelang de grootte van het vlees en de verkozen cuisson).
Serveer de satés met de rijstsalade