Ja hoor, hier ben ik weer “miss havermout” met weer eens een super easy en super lekker receptje met dit powerfood! Havermout cups met yoghurt en bessen, een lekker simpel receptje perfect als ontbijt of tussendoortje.
Tien jaar geleden had ik het nog nooit gegeten, net zoals avocado of zoete aardappel en ondertussen is het een vaste waarde geworden in m’n keuken. Zeg maar iets wat ik dagelijks eet … van mijn traditionele havermoutpapje tot in mijn granola.
En ik hou er van om nieuwe receptjes uit te proberen met dit superfood want met havermout kan je meer maken dan het havermoutpapje of granola.
Ik heb de afgelopen jaren al heel wat geëxperimenteerd met havermout wat resulteerde in havermoutmuffins, havermout flensjes, gebakken havermout, havermoutwafels en nog zo veel meer en natuurlijk nu ook deze havermout cups. De havermout cups kan je makkelijk in het weekend maken en luchtdicht bewaren voor enkele dagen dus ontbijt skippen omdat je geen tijd hebt, kan dan echt niet meer 🙂
Ingrediënten (4 cups)
- 1 (rijpe) banaan
- 120gr havermout
- 3el kokosolie (gesmolten)
- 4el honing
- vanille essence
- snuifje kaneel
- Griekse yoghurt
- Bessen (frambozen, blauwe bessen, bramen, … of kiwi-appel-etc)
Extra : Muffin of cupcake bakvorm
Bereidingswijze
Plet de banaan en meng met de havermout, gesmolten kokosolie, honing, vanille essence en een snuifje kaneel zodat je een mooi plakkerig deeg hebt. Laat dit deeg 15min opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de muffin/cupcake bakvorm in.
Doe ongeveer 1,5 a 2el van het havermoutdeeg in een vormpje en duw heel goed en stevig aan zodat de onderkant en zijkanten mooi bedekt zijn en zodat er een kuipje/cup ontstaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Bak de havermoutcups ongeveer 15min mooi goudbruin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm.
Tijdens het afkoelen zullen de kuipjes stevig worden.
Eenmaal volledig afgekoeld, vul de kuipjes met wat yoghurt en bessen en serveer direct.
Je kan de kuipjes (zonder yoghurt en bessen) ook een paar dagen luchtdicht bewaren.
Smakelijk!