Havermout cups met yoghurt en bessen

Havermout cups met yoghurt en bessen

Ja hoor, hier ben ik weer “miss havermout” met weer eens een super easy en super lekker receptje met dit powerfood! Havermout cups met yoghurt en bessen, een lekker simpel receptje perfect als ontbijt of tussendoortje.
Tien jaar geleden had ik het nog nooit gegeten, net zoals avocado of zoete aardappel en ondertussen is het een vaste waarde geworden in m’n keuken. Zeg maar iets wat ik dagelijks eet … van mijn traditionele havermoutpapje tot in mijn granola. 
En ik hou er van om nieuwe receptjes uit te proberen met dit superfood want met havermout kan je meer maken dan het havermoutpapje of granola.

Ik heb de afgelopen jaren al heel wat geëxperimenteerd met havermout wat resulteerde in havermoutmuffins, havermout flensjes, gebakken havermout, havermoutwafels en nog zo veel meer en natuurlijk nu ook deze havermout cups. De havermout cups kan je makkelijk in het weekend maken en luchtdicht bewaren voor enkele dagen dus ontbijt skippen omdat je geen tijd hebt, kan dan echt niet meer 🙂

Havermout cups met yoghurt en bessen

Ingrediënten (4 cups)

  • 1 (rijpe) banaan
  • 120gr havermout
  • 3el kokosolie (gesmolten)
  • 4el honing
  • vanille essence
  • snuifje kaneel
  • Griekse yoghurt
  • Bessen (frambozen, blauwe bessen, bramen, … of kiwi-appel-etc)

Extra : Muffin of cupcake bakvorm

Bereidingswijze

Plet de banaan en meng met de havermout, gesmolten kokosolie, honing, vanille essence en een snuifje kaneel zodat je een mooi plakkerig deeg hebt. Laat dit deeg 15min opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de muffin/cupcake bakvorm in.

Doe ongeveer 1,5 a 2el van het havermoutdeeg in een vormpje en duw heel goed en stevig aan zodat de onderkant en zijkanten mooi bedekt zijn en zodat er een kuipje/cup ontstaat.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Bak de havermoutcups ongeveer 15min mooi goudbruin.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm.
Tijdens het afkoelen zullen de kuipjes stevig worden.

Eenmaal volledig afgekoeld, vul de kuipjes met wat yoghurt en bessen en serveer direct.
Je kan de kuipjes (zonder yoghurt en bessen) ook een paar dagen luchtdicht bewaren.

Smakelijk!

Havermout cups met yoghurt en bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.