Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

Whoop Whoop Whoop!!!
Verlengd weekend wat wil zeggen uitslapen (iets wat ik zelf niet kan, ik word standaard om half 5 wakker …no comment) en uitgebreid ontbijten.
Dus geen saaie boterhammetjes met choco of confituur maar een feestelijk ontbijt  met deze fluffy ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen. Dat is gewoon pure yuminess vanaf s’ ochtends!

 

Daar is ze weer met haar havermout, hoor ik jullie al denken … tja, What else? Ik ben nu eenmaal een havermoutfreak 🙂
Havermout als ontbijt heeft alleen maar voordelen … het vult, is gezond, geeft je bomvol energie en geen tussentijdse hongerdipjes. WIN WIN WIN WIN. En de tijd dat je met havermout enkel maar havermoutpap kan maken, ligt al lang achter ons.
We zitten volop in een havermoutrevolutie zeg maar, een tijd waarin je havermout bijna overal in kan verwerken.

Ricotta-havermout pannenkoekjes met pruimen

 

Ingrediënten (+/- 15 kleine pannenkoekjes)

  • 100gr havermout
  • 1tl bakpoeder
  • 200gr ricotta
  • 4 eieren
  • 2el honing
  • vanille essence
  • Olie of boter

Ingrediënten pruimen

  • 7 a 8 pruimen
  • 3el honing
  • amandelessence

Bereidingswijze

Begin met de pruimpjes. Ontpit ze en snij in kwartjes.
Doe ze in een kookpot/stoofpot samen met de honing en amandel essence.
Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes stoven tot de pruimen mooi zacht zijn.

Ondertussen kan je de pannenkoeken maken.
Doe de havermout in een blender en maal fijn tot meel.
Meng dit meel met het bakpoeder, ricotta, eieren, honingen en vanille essence tot een mooi glad beslag.
Verhit een pan met een scheutje olie of boter. Neem 1 grote eetlepel beslag, schep in de pan en duw iets aan. Laat mooi goudbruin bakken, draai dan om en bak ook goudbruin. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Serveer de pannenkoekjes met de pruimpjes

Smakelijk

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.