Er zijn zo van die recepten waar je er nooit genoeg van kan hebben. Ik heb het dan over bijvoorbeeld gehaktbrood of pannenkoeken of wafels of granola. Ja, ik weet het … zo’n pak granola kopen in de winkel is toch zoooo gemakkelijk. Ja maar 😀 … er is niets zo lekker dan zelfgemaakte granola. Dus daarom deel ik maar al te graag dit nieuwe granola receptje voor granola met dadels en hazelnoten.
Waarom er niets boven homemade granola gaat? Ik zal je eens wat redenen geven 😉
> Je kiest ten eerste zelf de ingredienten, ingrediënten die jij het liefste eet.
> Je bepaalt zelf hoe zoet je hem maakt. Ik hoef jullie niet meer te vertellen dat granola uit de winkel vaak heel wat toegevoegde suikers bevat.
> Je kiest zelf de smaakmakers … wat vanille of wat kaneel of wat van beide of wat cacao. Speel en experimenteer
> Het heerlijke aroma dat je huis vult wanneer granola aan het bakken is. Daarvoor alleen al!
> Uiteindelijk is zelf granola niet zo tijdrovend, gewoon alles mengen! Soms nog wat noten iets fijner hakken of kokosolie smelten maar uiteindelijk is dat echt niets 😉 .En als je meteen een ruime portie maakt en goed luchtdicht bewaard dan kan je wel even verder.
Dat zijn toch al redenen genoeg om zelf aan het bakken te gaan, nee?
Ingrediënten
- 120gr havermout
- 5 dadels (*)
- 2el amandelpasta of pindakaas (**)
- 70gr hazelnoten
- 1el chiazaad
- 1el lijnzaad
- 50gr pompoenpitten
(*) week de dadels in lauw water voor zo’n 20min
(**) kies voor een lopende amandelpasta of pindakaas > ik koop deze altijd bij AH
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Hak de hazelnoten grof.
Ontpit de dadels en doe ze in een foodprocessor samen met de havermout en amandelpasta. Mix/maal tot grove kruimels en strooi op de bakplaat.
Voeg de grof gehakte hazelnoten, chiazaad, lijnzaad en pompoenpitten toe. Meng even en bak mooi goudbruin in de oven voor zo’n 15min.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bewaar luchtdicht