Pastinaakpuree met kip en geroosterde druiven

Pastinaakpuree met kip en geroosterde druiven

Comfy, smaakvol, easy, snel klaar, een kort boodschappenlijstje, simpel en zalig lekker!
Deze pastinaakpuree met kip en geroosterde druiven serveer je in een “bowl”, je kruipt daarmee in de zetel, een dik fleece dekentje over je, je favoriete reeks op TV en gedachten op 0. Ja, dit receptje behoort wat mij betreft tot echt herfstig comfort food. En daarom hou ik nu eens van de herfst se

Pastinaakpuree met kip en geroosterde druiven

De herfst, dat is het seizoen van appelen, peren en ook druiven.
En deze laatste vergeten we wel eens vaak. Druiven, dat is een ingrediënt dat we meestal gewoon zo eten als tussendoortje of bij het ontbijt. Maar je kan deze dus ook verwerken in een hartig gerechtje. In dit receptje, overgieten we een prachtige tros druiven met een beetje honing om dan kort te roosteren in de oven. Zalig lekker en past perfect bij een stukje kip en de pastinaakpuree.

Want de herfst dat is niet enkel appelen, peren en druiven … de herfst luidt ook het seizoen weer in van de vergeten groenten. Alleja, vergeten groenten zijn de laatste jaren niet meer zo vergeten, ze zijn echt hip & trendy waarmee je de lekkerste receptje kan maken!

Pastinaakpuree met kip en geroosterde druiven

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 pastinaken
  • 500gr aardappelen
  • 200gr ricotta
  • 8 kipdijen
  • 1,5kl dragon (gedroogd)
  • 1 grote tros druiven
  • 75gr hazelnoten
  • honing
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en aardappelen. Snij in gelijke blokjes en kook gaar in gezouten water. Giet af en pureer.
Breng de puree op smaak met de ricotta en royale snuif peper en zout. Meng goed.

Terwijl de aardappelen en pastinaken koken, kan je de rest maken.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de kipdijen in een ovenschaal. Kruid met de dragon, peper en zout. Giet over elk stukje kip wat honing en olijfolie. Rooster de kip mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 15min.
Leg de druiven in een andere ovenschaal, overgiet met wat honing en een beetje olijfolie en rooster ze samen met de kip in de oven (zo’n 10min)

Rooster de hazelnoten mooi goudbruin in een pan. Hak dan grof.

Als de kip gaar is, serveer met de pastinaakpuree, geroosterde druiven en werk af met wat hazelnoten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.