Aziatisch gehaktbrood

Aziatisch gehaktbrood

Vrijdag, het weekend staat voor de deur en een feestje op ons bord vanavond met dit zalige Aziatisch gehaktbrood. Dat noem ik het weekend in stijl en yumminess inzetten. Ik en gehakt, dat is een match made in heaven. Alles met gehakt is voor mij een feestje. Gehaktballetjes met kriekjes, balletjes in tomatensaus, een klassiek vleesbroodje, kofta, … noem maar op alles met gehakt is nu eenmaal lekker.

Aziatisch gehaktbrood

Gehaktbrood is zo’n gerechtje dat hier minstens 3 a 4x per maand wel op tafel komt. Maar nooit volgens een standaard recept, altijd met een leuke twist of met een samenraapsel dat nog in mijn koelkast, voorraadkast of diepvries zit.
Met wat lente-ui, gember, look en zoete chilisaus creëer je dit zalige Aziatisch getint gehaktbroodje.
Serveren kan je doen met een noodle salade, ik koos voor een krokante toast met wat fijne verse groentjes erbij gesneden en een snelle lichte chilisaus.
Simpel, eenvoudig maar zo lekker!

Aziatisch gehaktbrood

Ingrediënten

  • 1kg gemengd gehakt
  • 3 lente-uitjes
  • 2 teentjes look
  • 1tl gember (fijngeraspt)
  • 2el fijngehakte peterselie (of koriander voor de liefhebbers)
  • 1/2tl limoenzeste
  • 1/2tl chilivlokken
  • 6el zoete chilisaus
  • 2el sesamzaadjes
  • 80gr panko
  • Zout
  • Extra om te serveren > Sneetjes brood – fijngesneden wortel & komkommer – 150gr griekse yoghurt + 2el zoete chilisaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de lente-ui heel fijn.
Pel de look en hak fijn.
Meng het gehakt met de fijngesneden lente-ui, look, gember, peterselie, limoenzeste, chilivlokken, 3el chilisaus, panko en zout. Maak er een broodje van en leg in een ingevette ovenschaal.
Wrijf het broodje in met de resterende 3el chilisaus en strooi hierover de sesamzaadjes.
Bak het gehaktbroodje zo’n 35 a 40min in de oven tot het mooi gebakken is.
Je kan de laatste 5min nog even de grill opzetten voor een nog iets krokanter korstje.

Rooster de sneetjes brood ondertussen mooi krokant in een pan of broodrooster.
Snij de wortel en komkommer heel fijn.
Meng de griekse yoghurt met zoete chilisaus en een snuifje zout.

Als het gehaktbrood mooi gaar gebakken is, haal uit de oven en laat zo’n 5min rusten. Snij dan in plakjes.
Serveer op een toast met de fijngesneden groentjes en chilisaus.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.