Frangipanetaart met druiven

Frangipanetaart met druiven

Frangipanetaart, één van mijn all time favorite taartjes. Al van kindsaf mijn favoriet en nu nog steeds kan ik daar zo hard van genieten. Zo’n echte klassieker met lekker veel (heel veel) glazuur, een subtiel laagje confituur, heerlijk boterig deeg. Het water komt me telkens weer in de mond van die klassieker en van deze versie van frangipanetaart met druiven begin ik ook telkens weer te watertanden.

Een heerlijk herfstig taartje om mee uit te pakken. Een taartje waar je amper moeite, tijd of werk in dient te steken en toch tover je iets super lekker en smaakvol op tafel. En ook lekker origineel met de druiven, fruit dat we in de meeste gevallen eten als tussendoortje of op een kaasplank :-). Nu verwerken we ze in deze taart en ook er bovenop. Vlak voor het serveren, kan je nog een klein trosje druiven even in de oven roosteren en serveren bij de taart. Echt een aanrader!

Frangipanetaart met druiven
Frangipanetaart met druiven

Ingrediënten

  • 1 rol taartdeeg
  • 75gr margarine/boter (op kamertemperatuur)
  • 115gr honing + 1el
  • 65gr amandelmeel
  • 2el patisseriebloem
  • 1ei
  • 1tl vanille essence
  • 75gr druiven + optioneel een klein trosje om te serveren
  • 250gr mascarpone
  • 50gr poedersuiker
  • Extra : Taartvorm +/- 20 a 22cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Beleg de taartvorm met het taartdeeg, duw voorzichtig aan. Snij het overtollige deeg weg.
Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg.
Bak het deeg blind voor zo’n 15min. Het deeg dient nog niet helemaal gaar te zijn.
Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.

Ondertussen kan je de vulling maken.
Doe de boter/margarine in een mengkom samen met de honing (115gr) en mix tot een gladde romige massa.
Voeg het amandelmeel en bloem toe en meng even.
Voeg het ei en vanille essence toe en meng nog even kort.
Schep het deeg in de taartvorm. Spreid goed uit over de hele taartvorm.
Duw hierin de druiven.
Bak de taart mooi gaar en goudbruin voor zo’n 30min.
Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Zo’n 10min voor het serveren.
Leg je het trosje druiven in een ovenschaal, overgiet met 1el honing.
Rooster de druiven voor zo’n 8 a 10min in de oven (200 graden)
Klop ondertussen de mascarpone los met de poedersuiker.

Serveer de taart met de mascarpone en druiven.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.