Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

#samenwerking
Krisprolls, ik denk dat we deze bekende krokante broodjes wel allemaal kennen. Toen het van afkomst Zweedse bedrijf mij contacteerde om een uniek recept te ontwikkelen, ging ik daar maar al te graag op in. Een receptje waar ik “out of the box” mocht denken met deze heerlijke crunchy Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree als resultaat. Heerlijk herfstig comfort food, een receptje dat ook weer onder te categorie “meal preppen” valt.

Voor de schnitzels, maalde ik de krokante Krisprolls tot grof kruim dat nog eens extra op smaak wordt gebracht met kruiden, zaden & kaas. Geen saaie schnitzel dus maar eentje met de nodige crunchiness & smaak!
Doe daar nog een kruidig herfstig pureetje bij op basis van pompoen & zoete aardappel en je hebt een simpel maar o zo lekker comfort food.

Enkele leuke & handige feitjes of Krisprolls :
> Krisprolls worden gebakken volgens een oud recept geperfectioneerd door 4 generaties. Deze
> Als sinds de jaren 70 wordt Krisprolls verspreid in meer dan 40 laden.
> Deze typische Zweedse broodjes zijn super veelzijdig waar je op ieder moment van de dag van kan genieten en heeft heel wat gezondheidseigenschappen. Het is een eenvoudige manier om je dagelijkse energie, voedingsvezels, vitaminen en mineralen
> Krisprolls is verkrijgbaar in 5 smakelijke variëteiten : Krisprolls Golden Wheat (goudgeel), Krisprolls Fibre (natuur), Krisprolls Whole grain (volkoren), Briochée , Volkoren met zuurdesem

Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree
Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree
Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree

Lekker en eenvoudig recept voor krokante schnitzel met een smeuige puree van pompoen en zoete aardappel. Een gerecht dat je makkelijk op voorhand kan meal preppen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Voor de schnitzel

  • 4 Kalfslapjes of kalkoenlapjes
  • 70 gr Krisprolls
  • 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
  • 1/2 tl oregano gedroogd
  • 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 eieren
  • 40 gr bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de pompoen-zoete aardappelpuree

  • 3 sjalotten
  • 1,5 el garam masala
  • 3 grote zoete aardappelen
  • 800 gr pompoen
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Instructies
 

Voor de puree van pompoen & zoete aardappel

  • Schil de zoete aardappel & snij in kleine blokjes.
    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
    Kook de aardappelen & pompoen gaar in licht gezouten water.
    Eenmaal gaar, giet af en laat goed uitlekken.
  • Pel de sjalotten en hak grof.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de garam masala toe, roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Haal van het vuur.
  • Pureer de gekookte aardappelen met de pompoen en de kruidige gestoofde sjalotten.
    Breng verder op smaak met peper & zout

Voor de schnitzels

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de Krisprolls in een blender en maal tot grove kruimels.
    Doe in een mengkom en voeg de fijngehakte rozemarijn, oregano, Parmezaanse kaas, sesamzaadje, peper en zout toe. Meng goed
  • Neem nog 2 kommetjes, doe in het eerste kommetje de bloem en klop in de andere kom de eieren los.
  • Haal de dunne kalfslapjes (of kalkoenlapjes) eerst door de bloem vervolgens door het ei en paneer dan in het Krisproll mengsel. Zorg dat het vlees helemaal gepaneerd is. Leg op de bakplaat.
  • Overgiet de schnitzels met een beetje olijfolie
    Bak de schnitzels mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12min in de oven. Draai ze na zo'n 8min bakken. Je kan op het laatste nog heel even de ovengrill opzetten.
  • Serveer de schnitzels met de puree
    Smakelijk

Notities

TIP
  • Garam Masala kan je tegenwoordig in de meeste grote supermarkten vinden. Je kan dit eventueel ook weglaten. 
  • Je kan de schnitzels ook gewoon in de pan bakken
Trefwoord comfort food, meal preppen, pompoen, Schnitzel, zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.