#samenwerking
Krisprolls, ik denk dat we deze bekende krokante broodjes wel allemaal kennen. Toen het van afkomst Zweedse bedrijf mij contacteerde om een uniek recept te ontwikkelen, ging ik daar maar al te graag op in. Een receptje waar ik “out of the box” mocht denken met deze heerlijke crunchy Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree als resultaat. Heerlijk herfstig comfort food, een receptje dat ook weer onder te categorie “meal preppen” valt.
Voor de schnitzels, maalde ik de krokante Krisprolls tot grof kruim dat nog eens extra op smaak wordt gebracht met kruiden, zaden & kaas. Geen saaie schnitzel dus maar eentje met de nodige crunchiness & smaak!
Doe daar nog een kruidig herfstig pureetje bij op basis van pompoen & zoete aardappel en je hebt een simpel maar o zo lekker comfort food.
Enkele leuke & handige feitjes of Krisprolls :
> Krisprolls worden gebakken volgens een oud recept geperfectioneerd door 4 generaties. Deze
> Als sinds de jaren 70 wordt Krisprolls verspreid in meer dan 40 laden.
> Deze typische Zweedse broodjes zijn super veelzijdig waar je op ieder moment van de dag van kan genieten en heeft heel wat gezondheidseigenschappen. Het is een eenvoudige manier om je dagelijkse energie, voedingsvezels, vitaminen en mineralen
> Krisprolls is verkrijgbaar in 5 smakelijke variëteiten : Krisprolls Golden Wheat (goudgeel), Krisprolls Fibre (natuur), Krisprolls Whole grain (volkoren), Briochée , Volkoren met zuurdesem
Schnitzel met pompoen-zoete aardappelpuree
Ingrediënten
Voor de schnitzel
- 4 Kalfslapjes of kalkoenlapjes
- 70 gr Krisprolls
- 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
- 1/2 tl oregano gedroogd
- 1 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 1 el sesamzaadjes
- 2 eieren
- 40 gr bloem
- Peper en zout
- Olijfolie
Voor de pompoen-zoete aardappelpuree
- 3 sjalotten
- 1,5 el garam masala
- 3 grote zoete aardappelen
- 800 gr pompoen
- Peper & zout
- Olijfolie
Instructies
Voor de puree van pompoen & zoete aardappel
- Schil de zoete aardappel & snij in kleine blokjes.Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.Kook de aardappelen & pompoen gaar in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af en laat goed uitlekken.
- Pel de sjalotten en hak grof.Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5min, roer regelmatig en laat niet bruin worden.Voeg de garam masala toe, roer even en laat zo'n 2min mee bakken. Haal van het vuur.
- Pureer de gekookte aardappelen met de pompoen en de kruidige gestoofde sjalotten.Breng verder op smaak met peper & zout
Voor de schnitzels
- Verwarm de oven voor op 190 gradenBeleg een bakplaat met bakpapier.
- Doe de Krisprolls in een blender en maal tot grove kruimels.Doe in een mengkom en voeg de fijngehakte rozemarijn, oregano, Parmezaanse kaas, sesamzaadje, peper en zout toe. Meng goed
- Neem nog 2 kommetjes, doe in het eerste kommetje de bloem en klop in de andere kom de eieren los.
- Haal de dunne kalfslapjes (of kalkoenlapjes) eerst door de bloem vervolgens door het ei en paneer dan in het Krisproll mengsel. Zorg dat het vlees helemaal gepaneerd is. Leg op de bakplaat.
- Overgiet de schnitzels met een beetje olijfolieBak de schnitzels mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12min in de oven. Draai ze na zo'n 8min bakken. Je kan op het laatste nog heel even de ovengrill opzetten.
- Serveer de schnitzels met de pureeSmakelijk
Notities
- Garam Masala kan je tegenwoordig in de meeste grote supermarkten vinden. Je kan dit eventueel ook weglaten.
- Je kan de schnitzels ook gewoon in de pan bakken