12x de lekkerste asperge recepten

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Smullen, genieten en profiteren van onze heerlijke Belgische asperges. Het seizoen is spijtig genoeg zo kort dat je er nu gewoon met volle teugen van moet genieten. Van een simpel aspergesoepje tot asperges à la flamande, allemaal even lekker met ons heerlijke witte goud! Wil je nog meer inspiratie of nog iets origineler aan de slag gaan met deze prachtige groente “van bij ons”? Wel ga dan even zitten, neem een koffietje en ontdek rustig deze ” 12x de lekkerste asperge recepten “.

1. Snelle Vol-au-vent met asperges

Deze snelle vol-au-vent met asperges is een ultiem lente receptje dat je kan serveren met Pasen of op een gewone doordeweekse dag. Je kan dit koninginnenhapje makkelijk een dag op voorhand al maken. Ik deel trouwens enkele tips voor een super snelle vol-au-vent bomvol smaak, weinig moeite en weinig tijd.

Een Vlaamse klassieker in een super snelle en o zo lekkere versie met onze heerlijke witte asperges in verwerkt. Deze is ideaal om doordeweeks op tafel te toveren maar kan ook als feestelijk gerechtje geserveerd worden.

Klik hier voor het receptje


2. Flammkuchen met asperges

Flammkuchen met asperges


Een receptje met zowel Franse als Vlaamse “roots”, vergelijkbaar met een pizza ook wel tarte flambée genaamd. Het deeg wordt ingesmeerd met crème fraîche en belegd met asperges (wit of groen). Kort bakken in de oven en serveren met wat ham en pesto. HEER-LIJK!! Dit receptje kan je trouwens ook op de BBQ maken.

Klik hier voor het recept


3. Galette met asperges en ricotta

Galette met asperges en ricotta

Geen zoete galette wel een hartige deze keer. Het deeg wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en rozemarijn en vervolgens belegd met een heerlijk pittige crème op basis van ricotta. Mooi goudbruin bakken en serveren met een frisse salade met erwtjes en groene asperges

Klik hier voor het recept


4. Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Salade met asperges, croutons en ricottacrème

Een mix van gegrilde groene en witte asperges, krokante croutons, een super snelle crème op basis van ricotta, kruiden en spinazie EN daarbij ook nog wat burrata. Meer moet dat niet zijn! Deze kan je gewoon serveren als doordeweekse maaltijd eventueel met nog een stukje vlees of vis erbij. Of serveer deze als salade bij een barbecue

Klik hier voor het recept


5. Flensjes met asperges en kalkoen

Flensjes met asperges en kalkoen

Flensjes hoeven niet altijd zoet belegd te worden met jam of choco. Hartig zijn ze net zo lekker en dat bewijst dit receptje! Dunne pannenkoekjes belegd met zowel groene als witte asperges en wat kaas. Nog kort even bakken in de pan zodat de kaas mooi kan smelten. Meer moet dat niet zijn!

Klik hier voor het recept


6. Kalfslapjes met asperges en tomatensaus

Kalfslapjes met asperges & tomatensaus

Simpel, gemakkelijk, gezond en zo lekker, dit receptje is ideaal om doordeweeks op tafel te toveren. We gebruiken hier groene asperges die we gaan omwikkelen met dunne kalfslapjes en deze worden gegaard in een simpele maar o zo smaakvolle tomatensaus.

Klik hier voor het recept


7. Aardappeltaart met asperges en zalm

Aardappeltaart met asperges en zalm

Een hartige taart klaar in minder dan 30min, die uitblinkt in eenvoud en smaak. De taart bestaat uit niet meer dan dunne schijfjes aardappel die we krokant gaan bakken in de oven. Deze beleggen we met gegrilde witte asperges, wat zalm en een kruidige mascarponesaus.

Klik hier voor het recept


8. Pasta salade met asperges, garnalen en ricotta

Pasta salade met asperges, garnalen en ricotta

Asperges met garnalen en ei, dat is een klassieke combinatie maar die gewoon zo lekker is! In dit receptje combineren we deze ingrediënten in een heerlijke simpele pastasalade met een simpele ricotta-yoghurt saus.

Klik hier voor het recept


9. Gevulde aardappel met asperges en ham

Gevulde aardappel met asperges en ham

“Nothing beats a good” gevuld aardappeltje! Een klassieker die toch o zo lekker blijft. In dit receptje mengen we het aardappelkruim met wat ricotta, ham, witte & groene asperges en veel kruiden. Super simpel maar hiermee scoor je bij zowel groot als klein!

Klik hier voor het recept


10. Pizza met asperges en zalm

Deze pizza met asperges en zalm is er eentje dat je moet maken tijdens het aspergeseizoen. Deze makkelijke snelle pizza wordt belegd met een kruidig romig laagje ricotta, heerlijke witte asperges en plakjes verse zalm.

Een super simpel receptje met combinatie van 3 keukens namelijk de Vlaamse, Noorse en Italiaanse. Een heerlijke mengelmoes wat resulteert in deze zalige pizza. We beleggen pizzadeeg met een kruidige crème op basis van ricotta, daarop komen onze lekkere witte asperges en stukjes verse zalm. Kort bakken en dan smullen!

Klik hier voor het recept


11. Schelvis met kruidenpuree en asperges

Dit receptje van schelvis met kruidenpuree en asperges is de lente op je bord. Een makkelijk doordeweekse maaltijd dat je ook nog eens grotendeels op voorhand kan maken. De schelvis krijgt een lekker krokant noten-kruiden korstje

Een stukjes vis, een smeuïge kruidige puree met daarin onze Belgische witte asperges in verwerkt. Kortom de lente op je bord! Een makkelijk doordeweekse maaltijd dat je ook nog eens grotendeels op voorhand kan maken. De schelvis krijgt een lekker krokant noten-kruiden korstje

Klik hier voor het recept


12. Ravioli met asperges en mascarpone

Deze gemakkelijke ravioli met asperges en mascarpone is een ideale doordeweekse maaltijd. Een receptje dat snel klaar is, waar je weinig moeite of tijd in dient te steken en toch zo lekker is. We serveren de ravioli's met een super simpele en snelle mascarponesaus.

Een ideaal doordeweeks maaltje aangezien dit receptje weinig werk, tijd of moeite vraagt. De ravioli’ worden geserveerd met witte asperges, een snelle kruidige mascarponesaus en grijze garnalen.

Klik hier voor het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.