Smullen, genieten en profiteren van onze heerlijke Belgische asperges. Het seizoen is spijtig genoeg zo kort dat je er nu gewoon met volle teugen van moet genieten. Van een simpel aspergesoepje tot asperges à la flamande, allemaal even lekker met ons heerlijke witte goud! Wil je nog meer inspiratie of nog iets origineler aan de slag gaan met deze prachtige groente “van bij ons”? Wel ga dan even zitten, neem een koffietje en ontdek rustig deze ” 12x de lekkerste asperge recepten “.
1. Snelle Vol-au-vent met asperges
Een Vlaamse klassieker in een super snelle en o zo lekkere versie met onze heerlijke witte asperges in verwerkt. Deze is ideaal om doordeweeks op tafel te toveren maar kan ook als feestelijk gerechtje geserveerd worden.
Klik hier voor het receptje
2. Flammkuchen met asperges
Een receptje met zowel Franse als Vlaamse “roots”, vergelijkbaar met een pizza ook wel tarte flambée genaamd. Het deeg wordt ingesmeerd met crème fraîche en belegd met asperges (wit of groen). Kort bakken in de oven en serveren met wat ham en pesto. HEER-LIJK!! Dit receptje kan je trouwens ook op de BBQ maken.
Klik hier voor het recept
3. Galette met asperges en ricotta
Geen zoete galette wel een hartige deze keer. Het deeg wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en rozemarijn en vervolgens belegd met een heerlijk pittige crème op basis van ricotta. Mooi goudbruin bakken en serveren met een frisse salade met erwtjes en groene asperges
Klik hier voor het recept
4. Salade met asperges, croutons en ricottacrème
Een mix van gegrilde groene en witte asperges, krokante croutons, een super snelle crème op basis van ricotta, kruiden en spinazie EN daarbij ook nog wat burrata. Meer moet dat niet zijn! Deze kan je gewoon serveren als doordeweekse maaltijd eventueel met nog een stukje vlees of vis erbij. Of serveer deze als salade bij een barbecue
Klik hier voor het recept
5. Flensjes met asperges en kalkoen
Flensjes hoeven niet altijd zoet belegd te worden met jam of choco. Hartig zijn ze net zo lekker en dat bewijst dit receptje! Dunne pannenkoekjes belegd met zowel groene als witte asperges en wat kaas. Nog kort even bakken in de pan zodat de kaas mooi kan smelten. Meer moet dat niet zijn!
Klik hier voor het recept
6. Kalfslapjes met asperges en tomatensaus
Simpel, gemakkelijk, gezond en zo lekker, dit receptje is ideaal om doordeweeks op tafel te toveren. We gebruiken hier groene asperges die we gaan omwikkelen met dunne kalfslapjes en deze worden gegaard in een simpele maar o zo smaakvolle tomatensaus.
Klik hier voor het recept
7. Aardappeltaart met asperges en zalm
Een hartige taart klaar in minder dan 30min, die uitblinkt in eenvoud en smaak. De taart bestaat uit niet meer dan dunne schijfjes aardappel die we krokant gaan bakken in de oven. Deze beleggen we met gegrilde witte asperges, wat zalm en een kruidige mascarponesaus.
Klik hier voor het recept
8. Pasta salade met asperges, garnalen en ricotta
Asperges met garnalen en ei, dat is een klassieke combinatie maar die gewoon zo lekker is! In dit receptje combineren we deze ingrediënten in een heerlijke simpele pastasalade met een simpele ricotta-yoghurt saus.
Klik hier voor het recept
9. Gevulde aardappel met asperges en ham
“Nothing beats a good” gevuld aardappeltje! Een klassieker die toch o zo lekker blijft. In dit receptje mengen we het aardappelkruim met wat ricotta, ham, witte & groene asperges en veel kruiden. Super simpel maar hiermee scoor je bij zowel groot als klein!
Klik hier voor het recept
10. Pizza met asperges en zalm
Een super simpel receptje met combinatie van 3 keukens namelijk de Vlaamse, Noorse en Italiaanse. Een heerlijke mengelmoes wat resulteert in deze zalige pizza. We beleggen pizzadeeg met een kruidige crème op basis van ricotta, daarop komen onze lekkere witte asperges en stukjes verse zalm. Kort bakken en dan smullen!
Klik hier voor het recept
11. Schelvis met kruidenpuree en asperges
Een stukjes vis, een smeuïge kruidige puree met daarin onze Belgische witte asperges in verwerkt. Kortom de lente op je bord! Een makkelijk doordeweekse maaltijd dat je ook nog eens grotendeels op voorhand kan maken. De schelvis krijgt een lekker krokant noten-kruiden korstje
Klik hier voor het recept
12. Ravioli met asperges en mascarpone
Een ideaal doordeweeks maaltje aangezien dit receptje weinig werk, tijd of moeite vraagt. De ravioli’ worden geserveerd met witte asperges, een snelle kruidige mascarponesaus en grijze garnalen.
Klik hier voor het recept