Gevulde aardappel met asperges en ham

Gevulde aardappel met asperges en ham

Een gevulde aardappel blijft toch gewoon zo zalig!
Met zalm en zure room, een klassieker die altijd smaakt.
Of iets minder traditioneel een gevulde zoete aardappel met een pittige chili vulling.
Of deze gevulde aardappel met asperges en ham, dat lekker smeuïg wordt gemaakt door ricotta. Een receptje dat echt helemaal bij dit seizoen past met die heerlijke asperges en bovendien super easy te maken.

Gevulde aardappel met asperges en ham

Dit recept leent zich perfect om op voorhand klaar te maken.
Ik zou zelfs bijna durven zeggen dat het een “must”, ze worden er alleen maar lekkerder op. De aardappelen koken/poffen, vulling maken en terug opvullen kan makkelijk
‘s ochtends of de dag voordien gedaan worden.
Het enige wat je dan nog dient te doen is opwarmen en genieten.
Heerlijk toch!

Gevulde aardappel met asperges en ham

Gevulde aardappel met asperges en ham

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 (kruimige) aardappelen
  • 150gr blokjes ham
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 100gr ricotta
  • enkele takjes bieslook (fijngehakt)
  • enkele takjes peterselie (fijngehakt)
  • handvol geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Ofwel kook je de aardappels (ongeschild – in z’n geheel) in water gaar.
Ofwel pof je de aardappels in de microgolfoven.
Om de aardappelen te poffen, was je eerst de aardappelen, dep droog en
prik met een vork enkele gaatjes in de aardappel aan alle kanten.
Leg de aardappels in een schaal.
Zet de microgolfoven op volle vermogen en begin met 5min.
Draai de aardappelen om en zet nog eens 8min in microgolfoven op vol vermogen.
Haal dan uit de oven en laat ze minstens 10min nagaren in aluminiumfolie of in een handdoek.

Schil ondertussen de witte asperges en snij in stukjes.
Snij ook de groene asperges in stukjes.
Breng water aan de kook met een snuifje zout.
Kook eerst de witte asperges gaar in het water (+/- 10 a 15min).
Voeg de laatste 5min de blokjes groene asperges toe.
Giet af en spoel onder koud water.
Laat goed uitlekken.

Na net nagaren van de aardappelen, snij je de topjes af van de aardappelen en
lepel voorzichtig het kruim uit de aardappel.
Pureer het kruim van de aardappel met de ricotta.
Meng hieronder de blokjes asperges en ham.
Breng op smaak met de kruiden en peper en zout.
Vul de aardappelen terug op met dit mengsel.
Overstrooi met wat geraspte kaas en leg in een ovenschaal.
Zet nog 10min in de oven (180 graden) om op te warmen en zodat de kaas kan smelten.

Smakelijk!

Gevulde aardappel met asperges en ham

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.