Griekse yoghurt en aardbeien in de ochtend met wat granola, dat noem ik een heerlijk begin van de dag! Dat concept van aardbeien en yoghurt, dat kan ook leiden tot een heerlijk toetje … yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas
De speculaas zorgt voor een heerlijk zoete crunchiness.
En bij dit dessertje heb je 2 even lekkere opties … ofwel de gewone versie yoghurt panna cotta met aardbeien en speculaas of een versie in de vorm van een taartje.
Probeer daar maar eens tussen te kiezen, gewoon onmogelijk zeg ik jullie!
En omdat ik niet kan kiezen, geef ik jullie gewoon beide opties.
De taart versie vraagt enkel maar een pak taartdeeg, ja ik gebruik voorgemaakt taartdeeg. Waarom het moeilijk maken? 😉
Ingrediënten panna cotta (4 personen)
- 250gr griekse yoghurt
- 150ml room
- 50gr suiker
- 1 vanilleboon
- 3 blaadjes gelatine
Ingrediënten extra
- 200gr aardbeien
- 1el limoensap
- 1kl honing
- +/- 5 a 6 speculaasjes
- Optioneel > 1 pak taartdeeg + kleine taartvormpjes
Bereidingswijze
Als je voor de taartjes kiest.
Bekleed de taartvormpjes met taartdeeg, duw goed aan.
Bak in de oven op ongeveer 180 graden voor 15min tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Voor de panna cotta,
week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de room, suiker, de zaadjes van vanilleboon + de lege vanilleboon
in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur.
Roer goed zodat de suiker kan smelten.
Laat vooral niet koken.
Eenmaal de suiker is gesmolten, haal van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe.
Roer goed tot de gelatine gesmolten is.
Laat even afkoelen.
Verwijder dan de lege vanilleboon en voeg de yoghurt toe.
Meng goed.
Verdeel dit mengsel over potjes of in de afgekoelde taartvormpjes.
Laat minstens 3h opstijven in de koelkast
Vlak voor het serveren,
Snij de aardbeien in kleine blokjes en meng met het limoensap en de honing.
Maal de speculaas fijn tot kruim.
Werk de panna cotta af met de aardbeien en kruim van speculaas.
Smakelijk!